Svaštara

3 znaka Zodijaka koja misle da su uvijek u pravu

Pridržavanje svojih uvjerenja je za divljenje, ali svi znamo prijatelje koji skreću ka teritoriji one osobe koja sve zna.

Žena - Unsplash

Pa zašto neki od nas misle da su uvijek u pravu dok su drugi otvoreni da čuju svačije mišljenje?

Pogledajmo astrologiju, zar ne? Ako vas zanima koji horoskopski znakovi posljednji odustaju od svog mišljenja, nastavite da čitate.

Djevica
Ok, priznajemo: Djevice su nekako brilijantne. Pod vladavinom Merkura, planete intelekta i razmjene informacija, zemaljski znakovi nas zaslepljuju svojim intrigantnim činjenicama i duhovitošću. I dok su oni možda gosti zabave na večeri iz snova kada je riječ o podsticajnom razgovoru, oštra opažanja Djevica mogu ići predaleko.

Pokazatelji poput: „Da ste u tu vodu dodali sirće, vaše cvijeće ne bi odumrlo“ ili „Dajte da vam pokažem bolji način za sjeckanje te paprike“ je način na koji Djevica pokazuje da joj je stalo … i da misli da je uvijek u pravu. Spretna Djevica ne može a da ne zamisli svaki ishod večeri, od divnog do katastrofalnog. Iako bi neko drugi mogao mirno gledati kako kuhate, Djevica vidi potencijalnu nesreću u načinu na koji držite nož, lonac za kuhanje na pari koji bi možda mogao da eksplodira i limun koji bi vašem gulašu mogao dodati dodir svježine.

Pa da, Djevica misli da je njen način najbolji način … ali pošto su već protrčali kroz 40 drugih ideja, ovi planeri su vjerovatno na tragu nečemu istinitom.

Lav
Ponosnim lavovima jedino što je gore od greške je priznati da greše. Vatreni znakovi ulivaju strast i moć u svako područje svog života – bilo da se utrkuju sami sa sobom po parku da bi pobjedili svoje najbolje vrijeme, pjevajući u automobilu punim plućima ili ulazeći u žestoko političko suprotstavljanje putem Tvitera.

Lavovi vole da se zabavljaju; dokazujući svoj talenat drugima, dokazuju i sebi. Kao jedan od četiri fiksna znaka u astrologiji, Lavovi su direktni i iskreni u svojim vjerovanjima. Ovi odani znakovi stoje uz svoje prijatelje, porodicu … i svoja mišljenja. Znaju sve i žele da 20 minuta drže svoj pobjednički govor.

Biti viđen, čuti i razumjeti Lavu donosi duboko ispunjenje. Kao i potvrda da su u pravu. Lav bi možda želeo da bude najupečatljivija osoba u sobi, ali nema ništa impresivnije od pažljivog slušaoca.

Vodolija
Vodolije razumiju dobro i nepravdu iz etičke perspektive. Kao vazdušni znakovi, oni su duboki mislioci koji dovode u pitanje verovanja i prakse koje drugi slijede instinktivno. Uvijek postoji „zašto“ kada ćaskate sa pametnom Vodolijom. „Zašto su neke životinje kućni ljubimci, a druge jedemo?“ „Zašto društvo više cijeni nauku nego umjetnost?“

Kao pronalazači i ikonoklasti zodijaka, Vodolije žele da vide promjene u svom svijetu. Za ove vizionare svako ko ne dijeli njihove inovativne poglede mora da griješi. Ali, izbjegavanjem onih koji se sa njima ne slažu, Vodolije gube priliku da razumiju druge. Naoružane snažnim moralnim kodeksom i osjećajem odgovornosti da se zauzmu za druge, ovi fiksni znakovi vjeruju da ste ili za napredak ili protiv.

Nemaju vremena za gubljenje, kolebanje ili stajanje u mjestu, piše “Luftika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh