Svaštara

NOĆAS NAS ČEKA KRVAVI MJESEC, A ASTROLOZI KAŽU DA DONOSI VELIKE PROBLEME: EVO KOJIM ZNACIMA ĆE DA PRISJEDNE

Pun Mjesec sutra će zasijati na nebu i to na petom stepenu Strijelaca, tako da sve koji imaju neke planete u ovom horoskopskom znaku, čeka prava lavina emocija.

Krvavi mjesec - Ilustracija - Novizivot.net

Osim toga, očekuje nas i potpuno pomračenje Mjeseca, a takav pun Mjesec su ranije indijanska plemena zvala Cvijetni Mjesec, jer je to bilo doba godine kada je proljetnog cveća bilo u izobilju.

Potpuno pomračenje Mjeseca se dešava kada Mjesec u potpunosti prođe kroz tamnu Zemljinu sjenku. Tokom ove vrste pomračenja, Mjesec će postepeno potamniti, poprimajući krvavocrvenu boju. Boja je toliko upadljiva da se ovakva pomračenja ponekad nazivaju i „krvavi mjesec”.

Nena Janković, astrolog, objasnila je za Blic.rs zašto je važno ovo pomračenje Mjeseca u Strijelcu?

Pa bukvalno zbog slobode. Strijelac je znak svega onoga što je slobodno i nezavisno, a Mjesec govori o našoj duši i onome što osjećamo i što nam prija. A šta može duši da prija kad je u ovom znaku, to može biti samo slobodno razmišljanje, potreba da istražujemo i da se osjećamo ispunjeno, da budemo nezavisni u odlukama i da naučimo da se izborimo za sebe.

Aktiviranjem petog stepena znaka Strijelca ustvari aktiviramo stepen Lava, stepen koji govori o borbenosti, ljudskom dostojanstvu i prirodnoj dominaciji.

Ovaj put je važno da sami sebi budete najbitniji. Najvažnije je da otkrijete šta je to što vas sprječava da budete slobodni i svoji do kraja. Naučite kako se osvaja sloboda, prateći gdje se nalazi Jupiter u vašem natalnom horoskopu, analizirajući aktivaciju pomračenja Mjeseca u natalnoj karti.
Ovo je veoma bitan tranzit kada su u pitanju promjenljivi znači i njima će donijeti velike promjene.

Blizanci i Strijelci se suočavaju sa emotivnom raskrsnicom, imat će velikih problema da odluče na koju stranu treba da krenu.

Djevice i Ribe imaju veliku dilemu što se tiče posla i javnosti. Mnogo toga iz prošlosti se vraća kao bumerang, najvažnije je da ostanete mirni i da ne reagujete po svaku cijenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh