Svaštara

ISTRAŽIVANJE POKAZALO, BRAČNI PAROVI OVO NE ZNAJU: Ako ste vjenčani u ovim godinama, SIGURNO ĆETE SE RAZVESTI

Ranije je bio običaj da se što ranije vjenčate, ali danas je to drugačije.

Razvod braka - Flickr.com

Ranije je bilo uobičajeno da se u 20-im godinama vežete za nekoga brakom, ali danas sve više parova odlučuje da se poslije tridesetih godina vjenčaju, odnosno da stupe u brak.

Sprovedena je opsežna studija kako bi se otkrilo da li postoji povezanost između dobi stupanja u brak i vjerovatnoće da će možda doći do razvoda.

Jedan profesor sociologije je odlučio da proučava podatke broja brakova koji su u periodu od 2011. do 2013. godine sklopljeni, a obuhvaćene su sve osobe od 15 do 44 godine života.

Ako ste pred vjenčanjem, a prešli ste već tridesetu, velike vjerovatnoće su kako ćete se na kraju razvesti. prenos i”Novi“.

Ovaj stručnjak je odlučio da provede istraživanje da vidi da li ima neka povezanost između dobi stupanja u brak i vjerovatnoće za razvod.

Parovi koji su u kasnim dvadesetim sklopili brak su imali najmanji rizik od razvoda, a najveća stopa razvoda imaju osobe koje su odlučile krajem tridesetih i sredinom da kažu sudbonosno DA, pošto u tim godinama su osoba najmanje sklone promjeni životnih navika ili da prave kompromis.

Ako ste mlada osoba, planirate da se u budućnosti vjenčate, pobrinite se da uradite to prije nego navršite tridesetu godinu, a ako ste se vjenčali, učiniti ćete sve u onoj dobi za koju kažu da je za brak najrizičnija, morate se onda potruditi da održite ljubav i poštovanje u vezi, da gledate da uvijek imate kompromis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh