Svaštara

On je čovjek od riječi i uvijek održi obećanje – 8 znakova da pored sebe imate pravog džentlmena

Danas je veoma malo onih pravih džentlmena. Izgubili su se u moru onih koje glume džentlmena i ne mogu doći do izražaja od njih

Džentlmen - Nezavisne.com

Lako je naučiti lijepe manire, pridržati ženi vrata ili kaput, ali ono što nikako ne možete naučiti jeste ono što nosite u sebe, a pravi džentlmeni to znaju. Pravi džentlmeni još uvijek postoje i ako pored sebe imate jednoga onda ste prava srećnica.

1. Pravi džentlmen uvijek govori istinu; Uvijek su pošteni i otvoreni i nikada se neće služiti lažima. Uvijek se drže istine jer im je ona jako važna.

2. Pravi džentlmen je uvijek spreman pomoći; Uvijek će biti podrška i pružiti pomoć onima kojima je pomoć porebna. On nije samo ljubazan i pošten već je i hrabar i pravedan.

3. Pravi džentlmen ne priča o svom intimnom životu; Oni svoj intimni život zadržavaju za sebe i svog partnera i smatraju da niko osom njih dvoje ne treba da zna detalje iz njihovog života.

4. Pravi džentlmen je čovijek od riječi; To se može vidjeti i u najmanjim stvarima koje rade. Oni će uvijek ispuniti obećanje koje su dali jer kad nešto obeća on to želi i da ispuni.

5. Pravi džentlmen Pazi na male detalje koji čine da život ima smisla; On će uvijek paziti na male detalje jer zna koliko je njegovoj ljepšoj polovini to važno. Njemu je stalo da njegova žena bude srećna i želi da to i ona zna.

6. Pravi džentlmen nikada ne kasni; On poštuje vrijeme jer zna koliko je važno biti pažljiv prema tuđim obavezama. Oni su zreli i organizovani te se uvijek drža svojih planova.

7. Pravi džentlmen je zahvalan na svemu što mu život daje; On zna da pokaže zahvalnost za stvari koje ima i nije mu teško da kaže “hvala” i “molim.”

8. Pravi džentlmen je ljubazan prema svima; On se nikada ni prema kome ne ponaša sa nepoštovanjem čak i ako se ta osoba prema njemu ponaša loše. Bilo da se radi o doktoru ili o nekom običnom radniku, on će se prema svima ponšati sa jednakim poštovanjem, prenosi Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh