Svaštara

Kada upoznaš pravu ljubav upoznaćeš pravu sebe

Velika je vjerovatnoća da pravu ljubav nećete prepoznati istog momenta kada se ona pojavi. Vjerovatno ćete pomisliti kako je to još jedna romansa koja će proći za nekoliko mjeseci.

U jednom momentu čak možete pomisliti da odustanete od svega i tek tada shvatite da je to prava ljubav. Mnogi od nas misle da nikada neće upoznati pravu ljubav. Mislimo da prava ljubav postoji samo u romanima i filmovima. Često smo bili razočarani i povrijeđeni i zbog toga smo izgubili vjeru da prava ljubav postoji.

Glavni razlog zbog kojeg ljudi gube vjeru u pravu ljubav je taj što pravu ljubav upoređuju sa svim svojim prethodnim ljubavima koje nisu trajale. Nemojte dopustiti sebi da vam prethodne veze utiču na perspektivu o ljubavi. Tek kada iskusite pravu ljubav shvatićete da ona nije laka, ali da se isplati svaki trud koji ste uložili u nju.

Biće trenutaka kada budete mislili da više nema smisla truditi se. Proći ćete kroz mnoge uspone i padove, preispitivati svoja uvjerenja, mijenjati svoja mišljenja, a znate li zbog ćega ćete to raditi? Zbog toga što je to prava ljubav i to je nešto što prava ljubav čini.

Jednom kada iskusite bezuslovnu ljubav sa pravom osobom proći ćete kroz razne izazove i prepreke u životu. Prava ljubav je izuzetno strastvena. Kada se na tako dubokom nivou povežete sa nekom osobom proživljavate intenzivne emocije,piše Infpult

Prava ljubav je najizazovnija od svih jer je intenzivna i zahtjevna. Što više učite jedni o drugima, to ste više povezani. Prava ljubav se dešava s razlogom. Postoji razlog zašto ste u tom jednom periodu svog života upoznali tu posebnu osobu.

Ulazak vaše srodne duše u vaš život nije bio slučajan. To se dogodilo jer ste spremni za rast, a oni su tu da vam u tome pomognu. Uloga vaše srodne duše je da vas gurne do svojih granica, izazove vaše perspektive, poboljša vaš način razmišljanja i pomogne vam da postanete ono što biste trebali biti. Zbog toga se za istinsku ljubav vrijedi boriti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh