Svaštara

Prava ljubav ponekad zakasni – Oženjen muškarac se često zaljubi u drugu ženu iz 5 razloga

Za neke brak znači zajedno zauvijek, dok se drugi prerano odlučuju da uđu u brak što na kraju često završi razvodom.

aura

Svaki oženjen muškarac bi trebao biti vjeran svojoj ženi jer joj se stupanjem u brak zakleo na vjernost, a ako već nije u stanju to da ispuni treba joj iskreno priznati svoje namjere. Postoje brojni razlozi zbog kojih se neki oženjeni muškarci odlućuju da ne budu vrjerni jednoj ženi, a u nastavku pročitajte koji su to razlozi.

1. Emocionalne potrebe; Čak i onda kada supruga uspije zadovoljiti sve njegove emocionalne potrebe, neki muškarci i dalje podsvjesno traže nešto sa strane. Ako supruga nije u stanju svom muškarcu pružiti potrebnu njegu, to ga može natjerati da traži emocionalnu podršku u drugoj ženi.

2. Emocionalno zadovoljstvo; Muškarac koji traži vezu van svog braka može imati nedostatak emocionalnog zadovoljstva sa svojoj suprugom. Za razliku od emocionalne potrebe, emocionalno zadovoljstvo ga čini da se osjeća dobro.

Na ovaj način neki muškarci pokušavaju dobiti priznanje koje iz nekog razloga ne dobijaju u svom braku. 3. Nezadovoljstvo sa intimnim životom; Ponekad oženjen muškarac traži vezu van braka jer njegova supruga ne zadovoljava sve njegove potrebe za intimnošću.

Takve veze obično započnu opuštenom komunikacijom i flertom, a kasnije se pretvore u nešto više. Ponekad i oni muškarci koji su u srećnom braku traže ovakve veze te biraju djevojke koje su mlađe i privlačnije od njihovih supruga.

4. Jačanje samopoštovanja; Muškarci se često upuštaju u aferu jer im ona pruža ugodan i davno zaboravljen osjećaj. Traže osjećanja koja su proživjeli na početku svog braka, a koja su nestala.Umjesto da se potrude i vrate strast u svoj brak, lekše im je započeti novu vezu sa nekim drugim,piše Infpult

5. Ljubav: Često se dešava da muškarac nakon nekoliko godina braka shvati da ne voli svoju suprugu. Vjerovatno je mlad ušao u brak i oženio prvu djevojku sa kojom je imao ozbiljnu vezu. Kasnije se zaljubi u drugu ženu sa kojom može imati slične interese i životne ciljeve. Ponekad se jednostavno desi da prava ljubav dođe kasnije, kada je on već oženjen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh