Svaštara

Biljke koje unose novac u kuću prema Feng Shui-u: Drvo žada predstavlja prosperitet i dug život

Vjerovatno ste primijetili da ljubitelji feng shui-a vole biljke. To je zato što se vjeruje da biljke imaju dobre uticaje na čovjeka i njegov život.

Biljke - Pult24.info

Posjedovanje biljaka u našim domovima pomaže nam u povezivanju s prirodom. Pored toga biljka će unijeti svježinu u svačiji dom. Svakodnevne obaveze ne dozvoljavaju ljudima da se često povežu sa prirodom, a sobne biljke sjajan su način da se to popravi i pomogne u unošenju prirode u naše prostore, prenosi “Pult24“.

Biljke predstavljaju drveni element koji simbolizuje rast, fleksibilnost i ljubaznost. Briga o drugom živom biću, uključujući biljku, nam pomaže da se osjećamo korisno i ispunjeno. Biljke su takođe izvor zdravog i živopisnog života i mogu podići energiju u vašem domu.

Ovo su tri biljke za koje se vjeruje da privlače novac u kuću prema feng shui-u:

1. Pilea Peperomioides (Kineski dolar): Ova biljka je poznata kao tvornica novčića ili kineska novčana biljka. Ima okrugle, sjajne listove koji nalikuju novčićima.

Ono što je čini sjajnom biljkom jeste što se lako održava. Možete je širiti i dijeliti s prijateljima. Reznice možete poklonite dragim osobama i tako “podijeliti bogatstvo”. Velikodušnost i dijeljenje onoga što imate važan je faktor u privlačenju napretka.

2. Drvo žada (Crassula ovata): Spada u popularne kućne biljke i za njih se uglavnom lako brinuti. Za rast im je potrebna dobra količina svjetlosti, zato za nju pronađete sunčano mjesto. Biljke žada povezane su s dragim kamenom od žada.

Njihovo lišće podsjeća na dragocjeni kamen od žada, koji se smatra sretnim i koji predstavlja dug život u feng shuiju.

3. Pachira Aquatica (Riječna pahira): Pachira aquatica je još jedna biljka koja prema feng shuiu predstavlja drvo novca i koja donosi prosperitet i sreću u kuću.

Jednostavna je za održavanje; dobro uspijeva u zatvorenom i može tolerisati čak i slabije osvjetljenje. Stabljike izgledaju isprepleteno što simbolizuje međusobnu povezanost i dugovječnost. Tri stabljike mogu predstavljati nove početke, dok se pet odnosi na pet elemenata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh