Svaštara

HRVAT SE PRIJE 8 GODINA SLIKAO SA OVIM DJEVOJČICAMA: Odlučio ih je potražiti PONOVO, a kad je vidio kako sada izgledaju… (FOTO)

Hrvatski bloger Kristijan Iličić obišao je cijeli svijet, a prošle godine boravio je u Etiopiji. Posljednjom objavom uspio je da oduševi mnoge koji prate njegova putovanja.

Fotografija stara 8 godina prikazuje Kristijana i dvije djevojčice kako poziraju u Turmiju, u plemenu Hamer. Na ovom putovanju Kristijan je odlučio da pronađe djevojčice sa slika, s obzirom da je sliku jedne od njih istetovirao na ruci.

“Tetovirao sam se u Banjaluci. Termin sam čekao godinu dana. Pokazao sam slike koje imam tatu majstoru, on je od nekoliko slika iz plemena odabrao tu i rekao da će on oko moje ruke složiti priču. To je djevojčica koju ću cijeli život nositi na ruci, a ta mi je slika jedna od najdražih koje sam ikada slikao. Bile su to prave emocije”, ispričao je Kristijan.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215941336259950&set=a.2339164992242&type=3

Potraga za devojčicama koje su u međuvremenu odrasle, u srcu Etiopije i njenih brojnih plemena, za Kristijana nije bila lagan posao.

Dok je Kristijan obilazio plemena, djevojčicu su doveli, sjeli u restoran i tamo ga čekali. Njegova misija je uspjela. A Kristijan je otkrio šta je bilo sa drugom djevojčicom.

“Ona se porodila, sada se odselila i živi kao nomad. Nju nisam vidio”, kaže Kristijan koji dodaje da je susret s djevojčicom bio emotivan.


“Da, prepoznala me je. Prije 8 godina tamo nije bilo puno stranaca. Moj brat i ja tada smo bili skoro jedini bijelci tamo”, rekao je.

Na pitanje kako je djevojčica reagovala na tetovažu, rekao je: “Bila je sramežljiva, ali pokazala je i radost.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh