Svaštara

BIHAMK: Oprez zbog magle, odrona i klizavog kolovoza

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na području Goražda, Ključa, Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanskog Petrovca upozoravamo na smanjenu vidljivost (zbog magle), a na području Livna na povremeno jače udare vjetra. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme, upozorili su jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla (na lokacijama Olovske Luke i Husino) izvode se radovi zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom, a zbog frekventnosti ovog puta često dolazi do formiranja dužih kolona vozila, posebno na lokalitetu Husino.

Povremeno duže kolone vozila, zbog sanacionih radova, formiraju se i u naselju Nova Bila (Vitez-Travnik).

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se sav teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh