Svaštara

Odlike koje krase istinske očeve

Svaki muškarac može da bude otac, ali samo rijetki znaju kako da budu tate. Samo oni posebni su sposobni da odgajaju dijecu zajedno sa svojom partnerkom i da ih nauče da postanu pravi ljudi.

infpult

On se neće fokusirati samo na to da radi i obezbjedi svojoj porodici lagodan život, on razumije da očinstvo nije samo u materijalnim stvarima i skupim poklonima i igračkama. Ništa od toga nije bitno ako on ne stavlja svoju porodicu na prvo mjesto.

Njemu će uvijek prioritet da budu njegova supruga i djeca jer zna da na ovom svijetu ništa nije vrijednije od njih. Pravi otac je onaj koji će uvijek naći vremena za svoju porodicu bez obzira koliko je zauzet. Daće do znanja svojoj porodici da će biti tu za njih kada god im bude bio potreban.

On nikada neće da napusti svoju porodicu. Niko nije savršen, ali on će da se trudi da bude najbolji što može za svoje najmilije. Pravi otac će uvijek da se trudi da održi svoju porodicu na okupu. On će da se odrekne svojih želja i potreba da bi učinio svoju porodicu srećnom.

Uvijek će da budu predani i spremni na kompromise i žrtve. Svoju djecu će da nauči važnim stvarima koje će da im budu potrebne u životu i naučiće ih kako da se bore sa životnim preprekama koje im se nađu na putu. Brinuće se i čuvaće svoju porodicu i nikada ih neće pustiti da se sama snalaze u životu.

On je spreman proći kroz pakao kako bi njegovi najbliži uživali u raju. Pravi otac će biti najbolji primjer svojoj djeci. Svoje sinove će da nauči kako da vole svoje supruge, a kćeri će naučiti da se izbore za sebe i vjeruju u svoje sposobnosti. Naučiće ih da poštuju druge,piše Infpult

On možda neće uvijek biti fizički prisutan u životu svoje djece, ali će svojim riječima i mislima obezbjediti vječno prisustvo u njihovim mislima. Pravi otac će da nauči svoju djecu pravim vrijednostima i osobinama. Naučiće ih da budu ljubazni, iskreni, strpljivi, razumni, velikodušni i najvažnije naučiće ih da vole.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh