Svaštara

Lekcije o životu Richarda Bransona: Zdrav razum je daleko važniji od obrazovanja na fakultetu

Od koga još možemo naučiti i crpiti inspiraciju, ako ne iz energičnih i pomalo ekstravagantnih genija koji su uspjeli izgraditi svoj život onako kako su htjeli. Možda u njegovim riječima možete pronaći odgovor na barem nekoliko pitanja, a ujedno i nekoliko savjeta koji će vam pomoći da donesete ispravnu odluku.

radioberane

Lekcija broj 1 Poduzetništvo ne znači samo dobijanje drugog kupca. To ne znači samo raditi za sebe, ni da morate postati broj jedan, ni da treba zaraditi mnogo novca. Naprotiv, preduzetništvo znači pretvaranje onoga što volite i što vas u životu inspirira u kapital. Zbog toga možete toliko puno učiniti u vezi s tim i krenuti dalje.

Lekcija broj 2 Ne učite da sledite uputstva. To učite kroz praksu i padate. I upravo na ovim padovima naučite kako da ne padnete opet. Lekcija broj 3 Zdrav razum je daleko važniji od obrazovanja na fakultetu. Lekcija broj 4 Okolnosti i prilike se mijenjaju. Jedina konstanta je sama promena.

Lekcija broj 5 Prijateljstvo s neprijateljem je dobro pravilo i za posao i za život uopšteno. Lekcija broj 6 Javnost je apsolutno kritična. Lekcija broj 7 Ne obećavajte ono što ne možete da ispunite, i zadržite sve što možete da obećate.

Lekcija broj 8 Detalji su uvijek važni, bilo da vodite aviokompaniju, restoran ili neku drugu kompaniju. Lekcija broj 9 Jedan dan uspjeha ne znači da ćete nakon toga svaki dan dobiti besplatan ručak. Lekcija broj 10 Svaki rizik koji preuzmete vrijedi ako je uzrok vašeg uspjeha i doprinosi dobrom životu.

Lekcija broj 11 Najvažnije kada razmišljate o novoj ideji nije da se zaljubite u složenosti. Svaka budala može učiniti nešto teško. Mnogo je teže učiniti nešto jednostavno. Lekcija broj 12 Nikada ne radite ništa što znači da nećete spavati noću. Lekcija broj 13 Uspjeh za mene je kada ste uspjeli stvoriti nešto čime možete biti ponosni,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh