Svaštara

Znaci Zodijaka sa kojima ste najkompatibilniji – Ovan se najbolje slaže sa Lavom i Strijelčevima

Znakovi zodijaka kombinuju se međusobno u većoj ili manjoj mjeri, u zavisnosti od glavnih osobina njihovog karaktera.

Muškarac i žena - Žena.blic.rs

OVAN Najbolja kombinacija: Lav i Strijelac Ovnu su potrebne avanture i akcija, što znači da ce se najvjerovatnije zbližiti sa Lavom i Strijelcem ili drugim vatrenim znakovima koji će biti u stanju da shvate njegov temperament. Vaga je, na primjer, potpuno suprotna Ovnu. U suštini svi superkomunikativni vazdušni znakovi bi samo uznemirili Ovna, jer je on više tip za glumu nego za razgovor. Ovan se u vezi najviše boji gubitka nezavisnosti. Trebao bi da se oslobodi straha od obaveza, ublaži svoj pristup i spozna sve radosti ljubavi i partnerstva.

BIK Najbolja kombinacija: Djevica, Jarac, Vaga Sofisticirani ukus Bika čini ga da teži za ljepotom u udobnošću, što znači da će se najvjerovatnije prikloniti drugim zemljanim znakovima Djevici i Jarcu koji su takođe skloni čulnim užitcima. Vage, kojima upravlja Venera, savršeni su za Bika jer oba znaka cijene estetiku i umjetnost. Bik, koji se često oslanja na svoju samostalnost, često se boji bliskih veza sa drugim ljudima. Treba mu vremena da se otvori i da osjeti duboku povezanost i emocionalnu bliskost sa partnerom.

BLIZANCI Najbolja kombinacija: Vaga, Vodolija i Lav Blizanci će se slagati i sa drugim vazdušnim znakovima, poput Vage i Vodolije, koji će moći da prate njihov intelekt i da vode smislen razgovor. Oni se takođe dobro slažu sa Lavom. Međutim, Blizanci se ne slažu baš najbolje sa vodenim znakovima Rakom, Škorpijom i Ribama koji traze duboku emotivnu i fizičku povezanost, a ne duhovite šale. Um Blizanaca je prevrtljiv, brz i stalno zaokupljen nekim mislima. Trebalo bi da nauce kako da se usredotoče na ono sto se događa ovde i sada i na komunikaciju sa drugim ljudima.

RAK Najbolja kombinacija: Ribe, Rak i Škorpija Rak je oprezan u ljubavi, jer je jako ranjiv, a mnogi znakovi zodijaka su previše bezobrazni za njegovu nježnu dušu. Rak se odlično slaže sa drugim vodenim znakovima, posebno kreativnim i druzeljubivim Ribama koje se ne boje da pokažu svoja osjećanja. Najveća suprotnost Rakovima je Jarac. Može da mu pruži podršku i sigurnost ali nije bas najpažljiviji partner. U strahu da bude povrijeđen, Rak je sklon da gradi neprobojne zidove oko sebe. Trebao bi da shvati svoju unutrašnju snagu i da vjeruje u bezuslovnu ljubav.

LAV Najbolja kombinacija: Ovan i Strijelac Lav hrani dušu osjećajem da ga svi vole, a u stvari, ne mogu svi da se nose sa vatrenom strašću i uzvišenim Lavovim očekivanjima. Lav se odlično slaže sa Ovnom i Strijelcem, drugim vatrenim znakovima koji su poput Lava snažni i iskreni su prema njemu. Dva Lava u partnerstvu mogu međusobno da se unište u borbi za krunu. Trebao bi da ohladi bijesne strasti i očisti um on vanjskih misli.

DJEVICE Najbolja kombinacija Jarac i Bik Djevica ne voli drame i ljubav pokazuje kroz služenje. Njegova praktičnost najbolje ide uz znakove zemlje Jarca i Bika. Djevica traži partnera koji radi naporno kao i ona. Vatreni znakovi mogu pokrenuti život Djevice, ali njihova nepredvidivost i nedostatak pažnje za detalje će je uznemiriti. Bilo bi dobro da prestane da traži mane u svemu.

VAGA Najbolja kombinacija: Blizanci i Vodolija Vaga se odlično slaže gotovo sa svima, jer su one horoskopski kameleoni. Vaga se sna prilagođavati, sarađivati i naći sklad u sa svima. Ovaj društveni i intelektualni znak najviše uživa u društvu brbljivih Blizanaca i izvornih Vodolija. Vaga žudi za pametnim, zrelim, stabilnim i atraktivnim partnerom, pa znakovi koji su skloni emocionalnom poremećaju, kao što su Rak i Škorpija, predstavljaju rizik za njih. Zraku je potrebna toplina, pa su vatreni znakovi -, Ovan, Lav i Strijelac , izvori inspiracije za Vagu. Vaga može biti hladnokrvna i izbjeći sukobe, plašeći se uznemiriti svijet. Moraju naći hrabrosti da iznesu svoje mišljenje.

ŠKORPIJE Najbolja kombinacija: Ribe , Rak, Jarac Škorpija vidi šta se krije ispod površine. Njena snažna se*sualna energija i duboke emocije trebaju jakog partnera. Odlično se slaže sa drugim vodenim znakovima jer oni razumije njeno duboko carstvo emocija. Jarac i Bik su fantastični romantični partneri za Škorpiju koju lako preplave osjećanja. Škorpija bi trebala da nauči da ublaži svoje emocije.

STRIJELAC Najbolja kombinacija: Ovan, Lav i Blizanci Strijelac je sjajan putnik, voli slobodu i voli da se krece u nepoznato. Drugi vatreni znakovi mogu doro da se slažu sa njim, da dijele interese i strast za životom. On ne može da izdrži sa partnerom koji će stalno da ga kontroliše i koji će željeti da ga mijenja i ispravlja, zato mu veza sa Škorpijom, Djevicom i Jarcem nije preporučljiva. Potreban mu je neko sa kim se može zabavljati i razgovarati, kao što su Blizanci i Ovan.

JARAC Najbolja kombinacija: Bik, Djevica i Rak Jarac se dobro slaze sa onima koji su ozbiljni u životu i čeznu za profesionalnim rastom, pa je stoga Bik idealan partner za njega. Djevica ga inspiriše svojom radnom etikom, dok ga Lav izaziva da rizikuje, što ga često plaši. Rak i Jarac se nadopunjuju i dijele tradicionalne poglede na romanrične odnose i porodicu. Odgovornog jarca nervira impulsivnost ovna i Lavov egoizam.

VODOLIJA Najbolja kombinacija: Vaga, Blizanci, Strijelac i Lav Vodolija ne voli ograničenja, stoga mu najbolje odgovaraju partneti kao što su Vaga i Blizanci. Ovan i Strijelac su ljubavnici na svoj način i mogu potaknuti Vodoliju da realizuje svoje izvorne ideje. Rak Škorpija i Ribe mogu emocionalno da sruše Vodoliju koja ne voli da pokazuje svoja osjećanja. Ponekad bi trebala da sluša svoje srce, a partner Lav bi mogao puno da joj pruži.

RIBE Najbolja kombinacija: Rak i Škorpija Potreba Riba za emocionalnom kompatabilnošću znači da će u Raku i Škorpiji naći srodne duše koje će razumjeti njihove potrebe. Djevica je totalna suprotnost Ribama, i uopšteno, zemljani znakovi pružiće Ribama stabilnost, ali ih mogu natjerati da se osjećaju usamljeno i tužno zbog nesposobnosti da izraze svoja duboka osjećanja. Ribe su veoma osjetljive na svoje okruženje, pa im može biti teško da upiju energiju vatrenog Ovna, Lava i Strijelca, prenosi “Info Pult “.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh