Svaštara

Horoskop – Za 3 dana očekuje nas plima karme i velikih promjena: Šta nam donosi vatreno pomračenje Mjeseca

Bude se duhovi prošlosti – pripremite se za veliko pomračenje Sunca i nevjerovatne promjene!

Horoskop - Banjaluka.com

U nedjelju u jutarnjim satima ( 6.45 ) desit će se Pomračenje Mjeseca. Kao što se sjećamo, prije 14 dana se desilo Pomračenje Sunca i do nedjelje mi smo zapravo u vrlo osjetljivom periodu između dva pomračenja. Pomračenje Sunca donosi dešavanja na objektivnom nivou, a to znači da ćemo svjesno učestovati u tim događajima ( konkretna dešavanja kao što su začeća, rođenja, smrti, vjenčanja itd). Svako Pomračenje, naročito ako aktivira neku našu planetu iz natalnog horoskopa, možemo da osjećamo i do šest mjeseci poslije njega ( ili do sljedećeg pomračenja Sunca), pa i te događaje možemo da očekujemo u narednom periodu. Mjesec, za razliku od Sunca, vlada našim unutrašnjim, emotivnim dijelom i uglavnom nismo svjesni procesa koji mogu da budu aktivirani.

A kako će Pomračenje Mjeseca 5. jula probuditi duhove prošlosti i kako će to uticati na nas, u nastavku teksta otkriva naša draga saradnica i profesionalni astrolog Nataša Panić!

Na nebu uvijek neka dešavanja. Planete se kreću i aktiviraju među sobom lijepe i manje lijepe odnose. Ova sedmica pred nama vrlo burna i intenzivna. U utorak će se ponoviti intenzivna konjukcija Jupitera i Plutona, dvije daleke planete, koje zovemo Velika Konjukcija ( vrlo su blizu jedna druge) i pokrenuti dešavanja na ekonomskom i političkom planu. Ali ne bi ova konjukcija pala teško nama koji smo je već jednom preživjeli i doživjeli početkom aprila, da u četvrtak 2.7, Saturn ponovo ne ulazi u znak Jarca u svom retrogradnom hodu. Dakle ponovo nam dolaze restrikcije, zabrane i obaveze koje se zovu jednom rječju Karma. Sve ide unazad, zajedno i sa Merkurom koji će do 12. jula ići ovako. Dolazimo do nedjelje, te ako mislite da su prošla iznenadjenja i turbulentno vrijeme emotivnih oscilacija – ona zapravo tek kreću.

Mjesec, za razliku od Sunca, vlada našim unutrašnjim, emotivnim dijelom i uglavnom nismo svjesni procesa koji mogu da budu aktivirani Pomračenjem Meseca koje se ovaj put dešava na 13- tom stepenu Raka/Jarca. Ova osa znakova ( Rak, Jarac) je povezana sa porodičnim kućama ( ovo su kuće koje su povezane sa majkom i ocem, našim korenima što predstavlja Rak i našim poslom, statusom i državom koja je predstavljena znakom Jarca ) kao i sa karmičkim ponavljanjem određenih lekcija i zadataka koje su se već desile u porodici. Veliki upliv porodičnog polja i genetskog prenošenja ne samo tjelesnih nego i emotivnih trauma, kriza i situacija koje su se već jednom desile, moguće je da ovo pomračenje pokrene.

Šta se dešava na globalnom nivou, pitamo se, jer pomračenja uvijek donesu neke promjene na svjetskom planu kroz aktuelne događaje, a posebno što se ovo pomračenje dešava neposredno poslije Velike konjukcije, koja, kako znamo od početka godine donosi sve egzotičnije događaje na svjetskoj sceni.

Mora se odmah obratiti pažnja na mjesto u zodijaku gdje pada ova eklipsa, jer se upravo na tom mjestu nalazi ( 14 O Raka 05’ ) poznata i najveća fiksna zvijezda SIRIUS, koja je dramatično veća od svih zvijezda na nebu po svojoj veličini ( magnitudi ). Ova zvijezda je poznata i po svom drugom imenu – Custos Europas ili Čuvar Evrope, kako su je prozvali Rimljani zbog sazvježdja u koje pada ( Veliki pas) i mitološke priče o psu koji je čuvao Evropu. Zvijezda Sirius je imala veliku važnost za Egipćane, koji su povezali izlazak ove zvijezde sa plavljenjem Nila, te se Sirius počinje obožavati s verovanjem da se tamo nalaze Bog i Boginja Neba i Zemlje, Izida i Oziris. Spominje se posebno u egipatskoj Knjizi Mrtvih kao tačka usmjerenja duše pokojnika. Vidimo veliku važnost ove zvijezde u dalekoj prošlosti i civilizacijama iza nas, koju su nazivali i Sunce Sunca, jer se Sunce vrti oko ove zvijezde, baš kao što se Zemlja okreće oko Sunca.

U simboličkom smislu, možemo očekivati velike promjene na globalnom nivou baš u zemlji koja jeste glavna među glavnim ( ili ona koja koja kontroliše one koji su već moćni ili Nadzornika Evrope, kako još zovu Sirius zvijezdu). Naime, dan kad se slavi Dan državnosti ( 4.juli ) u Sjedinjenim Američkim Državama je dan kad Sunce dolazi na Siriusa, a ove godine, evo, pada Pomračenje Mjeseca na to mjesto. Događaji koji mogu biti važni za sve nas idu sa ovih prostora. Zašto je baš ove godine Pomračenje Mjeseca palo na ovu zijvezdu moramo da povežemo sa svim događajima koji su pokrenuti od početka godine i u kojima učestvujemo svi, na svjetskom nivou. Ipak, Mjesec je planeta koja vlada našom podsvjesnom, unutrašnjom strukturom bića, pa na emotivnom nivou dolazi do talasanja. Na globalnom planu, Mjesec opisuje i narod, mnoštvo, majke, ženski dio, saosjećajnost sa drugima, pa su svakako ovim periodom između dva pomračenja pokrenuti štrajkovi i borba protiv tlačenja drugih na osnovu rase itd. Da će Mjesec pokrenuti plimu, kao što to i radi uvijek, ali ovog puta plimu promjena, nezadovoljstva koja će biti sve veća nakon eklipse 5.7 , vjerovatno je moguće.

Ukoliko imate nešto u vašim natalnim kartama na 13-tom stepenu ( a trebalo bi da znate svoju natalnu kartu!) i aktivira vam se, možda nešto i ne tako lijepo, najbolji savjet je da ne reagujete naglo i burno na događaje. Ne hvatajte se na loše emocije, kao što su strah i briga, jer već jednom, davno ste prošli istu situaciju, moguće je da su vaši preci ( porodične konstelacije ) bili u sličnoj priči kao vi sada. Sjetite se da imate iskustvo događaja i osvjestite da ste živi. Buđenje starih duhova u vrijeme eklipse je najjače. Vi imate sjećanje na događaje i prevazišli ste ih, čim ste živi. Ne dozvolite da duhovi prošlosti vladaju vama. Budite što više u sadašnjem trenutku, a najviše u tome vam baš mogu pomoći vaši najbliži i vaši preci koji su utkali svoj život u malu kućicu na selu gjde su živjeli možda ili u voćnjak koji vam je ostao iza njih. Otiđite na ta mjesta, primite poruke koje se ogledaju u selima ili mestima gdje su živjeli naši preci – ostao je njihov trag koji nam kaže – živite, imate ovo od nas, ne brinite, jer dok imate korjenje ne može nas niko iščupati…

Na kraju Sirius je zvijezda koju su stare civilizacije smatrale važnim, ali i pleme Dogona koji žive u Africi, te artefakti koje posjeduju ukazuju da su oni i mnogo prije astronoma znali za ovu zvijezdu kao i za Sirius B koji nije vidljiv golim okom, a za koji tvrde da je naš drugi dom…Da li imamo veze ili ne, to za sada ne znamo, te ovaj tekst neće ići u teorije zavjere, jer do kraja godine imamo još jednu Veliku Konjukciju ( 21.12.2020) koja će kao završnica ove neobične godine sve i razrješiti. U svakom slučaju mi jesmo stanovnici Kosmosa i sigurno je da je jedna od poruka ovog Pomračenja da se tako treba i da ponašamo, prenosi “Mogu ja to sama“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh