Svaštara

Horoskop / Pomračenje Mjeseca u Strijelcu i pomračenje Sunca u Raku donose veliku težnju za slobodom ali i završetak nečega što nam je bilo vrijedno

Mjesec juni donosi dva važna pomračenja – pomračenje Mjeseca u znaku Strijelca i pomračenje Sunca u znaku Raka.

Žena - Astrosudbina.com

Ova kosmička promjena aktivira razne energije, pa će se mnoge stvari u našim sudbinama same od sebe promijeniti, piše “Lovesensa“.

Sunce, Mjesec i znak Strijelca biće u savršenom skladu tokom mjesečevog pomračenja. Ovo pomračenje dogodit će se već na početku mjeseca, 5. juna, a njegova ključna karakteristika je velika težnja ka slobodi.

Mnogi će tokom lunarnog pomračenja poželjeti da sruše granice i prekrše pravila. Ova ogromna težnja i želja za slobodom može donijeti lijepa iskustva, ali i negativne situacije sa brojnim posljedicama.

Sa druge strane, Strijelac je znak snažnih uvjerenja i dobre komunikacije, pa ćemo imati volju da završimo mnoge stvari koje smo započeli i bićemo odlučni u mnogim poslovnim poduhvatima.

Željet ćemo što više da se upustimo u diskusije i razmjene mišljenja, a neki razgovori mogu u potpunosti imati uticaj na nas i promijeniti naš pogled na svijet.

Iskoristite moćnu energiju Strijelca kako biste dovršili mnoge projekte i budite ubijeđeni da će se vaše ideje i trud materijalizovati.

Ipak, pomračenje Mjeseca donosi iscrpljenost na emotivnom planu. Tu nam ponovo može pomoći samouvjeren i optimističan Strijelac koji pomože da pobjedimo oscilacije i turbulentna osjećanja.

Venera je u ovom periodu u retrogradnoj fazi u znaku Blizanaca. Takođe, Neptun i Mars formiraju kvadrat sa Ribama. Ova teška kosmička aktivnost može učiniti da mnoge stvari izmaknu kontroli. Mars može učiniti da se osjećate frustrirano i uznemireno. Budite oprezni koje riječi izgovarate i nikako ne donosite impulsivne odluke.

Pomračenje Sunca u Raku

Pomračenje Sunca dogodit će se 21. juna u znaku Raka, a u tom trenutku Sunce, Mjesec i Rak biće u direktnoj suprotnosti.

Rak je emotivan i brižan znak Zodijaka, pa ćemo tokom ovog pomračenja biti usmjereni na porodicu i kućne poslove. Ovo je savršen period da riješite porodične probleme koji već dugo predstavljaju teret.

Pomračenje Sunca uvijek donosi pozitivnu energiju, a još ljepša kosmička iznenađenja očekuju nas zbog njegove kombinacije sa Rakom. Koristite ovu energiju da motivišete sebe i prenesete optimizam na članove svoje porodice.

Energija pomračenja Sunca može vam pomoći da radite na unutrašnjem aspektu vašeg bića. U ovom periodu osvrnut ćete se na prošlost i svoje porodične korene. Željet ćete da otkrijete odakle potičete i šta sve utiče na vaše gene i karmičke kodove.

Mnogim znakovima Zodijaka ovo pomračenje Sunca u Raku donijet će i završetak nečega što vam je prijalo ili što ste smatrali vrijednim. Zbog toga ne treba očajavati, jer će se otvoriti vrata novih mogućnosti. Uvijek gledajte unaprijed i uživajte u svakom trenutku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh