Svaštara

Tesla kuća budućnosti štiti od nuklearnih napada

​Skloništa za slučaj apokalipse postaju sve popularnija, pa se trendu pridružio i novi projekat koji donosi planove za cyber-kuću koja je inspirisana kompanijom Tesla.

Tesla kuća- Screenshot

Cyberhouse je dizajnirana da štiti od nuklearnih prijetnji, a u svom sklopu ima i lift koji je napravljen specijalno za Cybertruck. Radi se o projektu koji je osmislila grupa ruskih arhitekata u okviru agencije MODERN HOUSE, inspirisana upravo Cybertruck-om. Planovi se još uvijek nalaze samo na papiru, a eksperti koji iza njih stoje objašnjavaju da se radi o konstrukciji koja je, baš kao i posljednje Tesla vozilo, dizajnirana za život u post-apokalipsi.

Cyberhouse je zapravo luksuzni bunker na više nivoa, a zidovi su napravljeni od ojačanih betonskih blokova i čelika, pa korišćeni materijali smanjuju uticaj spoljašnjih faktora. U centru građevine nalazi se atrijum sa liftom za Cybertruck, a kuća mjeri 300 kvadratnih metara i planirano je da se u nju smjesti 6-7 ljudi. Početna cijena je 865 hiljada dolara, u šta je uključena samo osnovna konfiguracija, prenosi “InsideEVs“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh