Svaštara

Horoskopski znak koji vječito živi u svijetu mašte

Znate li ko je u pitanju?

Horoskop - Banjaluka.com

Ribe važe za pasivan i promjenljiv znak, koji može biti i vrlo tvrdoglav, uporan i dosljedan kad je u pitanju neki ideal ili osoba koju voli. Kao što u životinjskom svijetu postoje velike i male ribe, tako i među Zodijačkim Ribama ima onih koje su vrlo opasne, kao i onih koji su takvima samo hrana!

Poput riba koje plutaju vodenim prostranstvima, i Ribe imaju gipke i meke pokrete, dok spoljašnji svijet doživljavaju kao ograničen. U istraživanje takvog svijeta lakše se upuštaju kad su dio neke zajednice ili grupe. Ali, ono što ih je u početku privlačilo – biti dio grupe, kasnije zna da im predstavlja veliko ograničenje. Može se reći da cijeli život balansiraju između prihvatanja i suprotstavljanja ograničenjima.

U suštini su vrlo protivriječni; neka ograničenja će prihvatiti kao normalna, a nekad će se pobuniti i protiv uobičajenih obaveza, kao što je, na primjer, odlazak na posao u isto vrijeme.

Žive u svijetu satkanom od snova i mašte, a u stvarnosti se ne snalaze najbolje. Redovno primijećuju stvari koji drugima neopaženo promiču; Ribe nisu zaokupljene detaljima, već cjelinom. Krasi ih bujna mašta, kreativnost, intuicija i vizionarski duh, a često posjeduju i neke rijetke talente i sposobnosti.

Najbolje rade u atmosferi mira i uzajamnog nadahnuća, jer sve negativne uticaje duboko proživljavaju. Izražavaju se bojama, stihovima i plesnim pokretima, ali često sami ne znaju da istaknu i iskoriste svoje sposobnosti, već im treba pomoć nekog drugog, piše “Mali horoskop“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh