Svaštara

Horoskopski znak za kojeg smatraju da je licemjeran, a u stvari potpuno ih pogrešno doživljavaju

Zavirite dublje u suštinu…

Horoskop - eZadar - RTL

Vaga je jedini predmetni znak Zodijaka. Njena dva tasa u grafičkom prikazu moraju biti pod ravnomjernim pritiskom da bi postojala ravnoteža, a ravnoteža i sklad upravo je ono čemu teži taj znak. Ali, čim postoje dvije strane, postoji i neodlučnost, a to je osobina koja Vage možda najviše određuje.

Vaga spada u najljepše znakove Zodijaka, a sigurno i najsrdačnije. Pripadnici tog znaka društveni su i vedri, drže do svog izgleda, ponašanja i lijepih manira. Stalo im je da žive u lijepom i harmoničnom okružju. Spoljašnji izgled im je dosta bitan, često i previše. Vjerujući da se iza lijepe i njegovane fasade kriju vrijedna osjećanja, poklonit će srce i povjerenje krajnje nepouzdanim osobama.

Sami će zamisliti dobro raspoloženje kad se osjećaju loše, a ružne podočnjake prekrit će debelim slojem šminke ili će izbjegavati kontakte. Neki će ih zbog takvog ponašanja nazivati dvoličnim, ali je istina da oni samo žele da potisnu sve negativno.

Obožavaju komplimente, poklone, a draže im je i laskanje nego iskrena kritika. Imaju mnogo poznanika, ali ne i pravih prijatelja. Nerado pričaju o svojoj intimi, naročito ako imaju negativna iskustva. Ne žele da izazivaju sažaljenje, već divljenje.

Gnušaju se grubosti, agresivnosti i primitivizma. Kad se osjećaju ugroženim, ne brane se već bježe, obuzeti panikom i strahom. Sve je to potencirano kad su sami; kad je uz njih neko ko ih voli, osjećaju se jačim i sigurnijim, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh