Svaštara

Priča tužne bake: “Zbog snahe sam izgubila sina, unuke i radost”

Svekrve i snaje su obično na ratnim nogama i teško pronalaze sklad i zajedničku riječ u životu.

Starica - Kurir.rs

Baka sam po očevoj strani i kako sam imala jako lošu svekrvu nastojala sam ne ponoviti njezine pogreške. Nastojala sam im biti na usluzi kad god je bilo potrebno, a pogotovo drugoj snahi koja nije u dobrim odnosima s majkom. Čuvala sam djecu ali samo kad nije imala drugog izbora, pomagala materijalno kad nije radila, davala joj džeparac, kupovala hranu i odjeću.

Ali ona je uvijek čekala neku moju pogrešku. Na primjer, na balkonu je u loncu stajalo neko jelo koje se pokvarilo, pa sam ga bacila i za to dobila obrisanac. I naravno otišla se potužiti da joj se miješam u brak. Kad je bila u bolnici djecu mi je ostavila na čuvanje i ja sam da joj olakšam pospremila stan da ju dočeka sve čisto i uredno.Ali, zlo i naopako! Napominjem da je uredno koristila moje usluge kuhanja i pečenja kolača kad je imala neke goste ili slavila rođendane. Do sutra bih mogla nabrajati njezine izljeve “nježnosti”. Naravno nisam ni očekivala zahvalnost ali neku ljudskost jesam.

Djeca me obožavaju i stalno bi bili kod mene no ona im ne dozvoljava. Prije mjesec dana sam čuvala djecu i na nesreću je procurio frižider. Bojeći se da djecu ne strese struja počistila sam frižider i sve joj objasnila što se dogodilo. Njezine riječi su bile:“Uvijek se nešto dogodi kad ste vi tu!“ Iako je bilo očigledno da se začepila rupica za odvod vode i voda se punila dok nije počela ići van. Od tada sam dobila zabranu prilaska djeci i radije ih ostavlja susjedima na čuvanje,piše Pult

Srce mi je prepuklo i ne mogu spavati, a moji me unučići zovu dok je ona na poslu i pitaju me kada ću im doći. Ona je inače kolerične naravi i jako viče pa djeca govore kako baka ne viče. Više ne znam što da mislim. Griješim li ja ili je njezino ponašanje normalno?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh