Svaštara

Afrikanka se udala u Rudo: Sviđaju mi se ljudi, ćevapi, kajmak i rakija

Za sve goste, ali i za kuma priča o svadbi djelovala je nestvarno, sve do dana vjenčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu

Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Muriasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mjestu.

Svadba је priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pjesmu. Izazvala je veliku pažnju stanovnika iz Rudog i susjednih gradova.

“S obzirom da je u početku bila malo neobična, izrazila je želju da nauči srpski jezik. Bio sam njen gost u Keniji mjesec dana, ja sam se vratio prije deset dana, a ona je došla prije tri dana. Biće sada tu, ući ćemo u proceduru spajanja porodice kako bi dobila naše državljanstvo, mada je rijetkost u njenoj zemlji da se crnkinje udaju za bijelce. Nairobi je grad od šest miliona stanovnika i tu je izuzetna rijetkost vidjeti ovakav slučaj. Mi smo došli da brišemo te kulturološke razlike, gastronomske i nacionalne, da pružimo pozitivan primjer BiH kako može da se formira suživot između različitih rasa i različitih nacija”, rekao je mladoženja Novak Jakovljević.

“Bila sam pet puta do sada ovdje, nevjerovatno je, razlikuje se od Kenije, različitost kultura je prelijepa po meni. Sviđaju mi se ljudi, kajmak, ćevapi, rakija i drugo. Kenija je drugačija zemlja, tamo imamo mnogo životinja, divljinu, usjeve i mnogo nevjerovatnih atletičara. Jednostavno, morate da dođete da bi to doživjeli, bukvalno možete da dodirnete majmune, hranite krokodile. Trenutno razmišljamo da pokrenemo sopstveni biznis, ali u drugoj zemlji”, dodaje mlada Penina Muriasi.

Za sve goste, ali i za kuma priča o svadbi djelovala je nestvarno, sve do dana vjenčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu.

“Prije par mjeseci, kada mi je kum rekao da će da bude svadba, djelovalo mi je pomalo nerealno sve to i neobično. Danas je to dokaz da ljubav može da pobijedi sve granice, vidimo jednu nesvakidašnju svadbu ovdje kod nas”, dodao je kum Mladen Novaković,prenosi Fokus

Kažu da ljubav ne poznaje granice, boju kože i da pobjeđuje baš sve.

Ona prava, iskrena emocija umije da sruši i najtvrđe zidove, a jedna takva se dogodila na ovim prostorima u Rudom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh