Svaštara

Policija: Dijete kako sjedi na ulici usred noći je zapravo bila lutka u “neslanoj” maloljetničkoj “šali”

Kriminalci će smisliti razne načine da dođu do svog plijena.

Napusteno dijete - Ilustracija/RadioVitez

Medicinska sestra je vraćajući se sa posla oko pola 2 ujutro vidjela na ulici dijete kako sjedi. Budući da nije mogla da dobro vidi pošto je bila noć, radilo se o običnoj lutki.

Odmah je zaustavila auto kako bi pogledala dijete. Na svu sreću, odlučila je da ostane u autu. U tom momentu, pojavili su se razbojnici koji su se krili iza drveta. Ponijeli su motke, pomoću kojih su htjeli da provale i ukradu joj automobil, ali je on bio automatski zaključan.

Žena je dodala gas, prešla preko lutke i istog momenta pozvala policiju. Upravo bi ovako trebalo da se ponašate u ovoj situaciji.

Ovo vam savjetuje i policija.

Ukoliko vam se desi bilo šta slično, nemojte odmah istrčavati iz auta, možda je riječ o prevari. U SAD-u su mnogi tako ostali bez svojih automobila, piše “Espreso“.

Ova na oko zanimljiva priča dobila je i svoj nastavak. Naime, kada su policajci došli istražiti ovaj slučaj, na licu mjesta su zatekli dječiju lutku s lažnom plastičnom glavom i dječjom odjećom.

Šerifov ured, u mjestu Beaufort u Sjevernoj Karolini (SAD) gdje se ovaj slučaj i desio, saopštio je da su za ovaj slučaj okrivljena tri maloljetnika – u dobi od 10, 14 i 17 godina, a koji su odgovorni za postavljanje lutke.

Jedan od maloljetnika kazao je istražiteljima da je lutka zapravo trebala biti “šala”.

“Maloljetnici su objasnili da su postavili lutku u nadi da će je neko pregaziti, te time pomisliti da su ubili nevino dijete i na taj način “izazvati krivnju” kod vozača,” saopšteno je iz šerifovog ureda.

Detektivi nastavljaju istragu o ovom slučaju, te će se konsultovati s uredom okružnog tužioca kako bi utvrdili da li će biti podignuta optužnica pošto je riječ o maloljetnim osobama.

Bilo da je zaista “šala” ili ne, iz šerifovog ureda poručuju – držite vrata zaključana, budite oprezni i ne izlazite iz vozila kad vidite nešto sumnjivo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh