Svaštara

Iz muškog ugla: “Danas je postalo nemoguće živjeti s jednom emancipovanom ženom! Ona voli samu sebe!”

Drage žene, možete se zavaravati da je vaš muž sretan pored vas emancipiranih žena, ali samo čekajte … Nakon pet ili deset godina taj isti “sretni muž” otići će od vas ako mu niste dozvolili samo jednu stvar – da bude muškarac!

Muškarac - Ilustracija / Yumama.com

Hajdemo malo pričati o muškarcima i muškoj sreći! Kako se bližim četrdesetoj godini, uviđam da se sve više mojih vršnjaka razvodi. Neki su našli druge žene pa su se odlučili razvesti, a neki jednostavno odlaze.

Danas je postalo nemoguće živjeti s jednom emancipiranom ženom! Oni koji se nisu razveli, prisiljeni su tolerirati ženu. Razlog je: Što će ljudi reći? Kako podijeliti stan, automobil, skrbništvo nad djecom itd …

Postoje i oni rijetki muškarci koji tvrde da su sretni u braku. Mislim da su samo sebe uvjerili u to. Neću pisati o ženskom sr**u. Samo ću pisati o “sretnim muškarcima”. Jeste li čuli da je neki muškarac sretan? Nisam ni ja!

“10 načina da usrećiš ženu”; “20 načina kako ženu dovesti do vrhunca”; “100 riječi koje tvoja draga želi čuti!”…

Brand “ženska sreća” viri sa svih strana. Samo se o tome priča. Muška sreća je tabu. Jeste li u posljednje vrijeme čuli da netko priča o muškarcima i njihovoj sreći? To je postalo politički nekorektno!

Ako se posvetimo temi “muške sreće”, žene će se pobuniti i reći da se muškarcima desetljećima udovoljavalo dok se žene nisu uspjele izjednačiti, piše Dimitri Sokolov za Econet. Reći će ti da su se dugo borile za emancipaciju, ali izgleda da je sada vrijeme da se muškarci emancipiraju.

Ne predlažem da se uvede tamo neki dan za muškarce i da se borimo za muška prava. Samo želim da muškarci i žene daju odgovor na jedno sasvim glupo pitanje:

“Zašto suvremenom muškarcu u četrdesetim, koji je prevladao ljubav, treba žena?”

Nedavno mi je jedan ogorčeni, svježe razvedeni muškarac postavio isto ovakvo pitanje: “Zašto bih se ja opet oženio? Zašto bih ulazio u to? Recimo da mi treba netko za se*s – mogu naći vezu za jednu večer. Recimo da mi treba neko da mi kuha i čisti – platit ću pomoć nekoj ženi koja će dolaziti tri puta tjedno. Onda, zašto bih se vezao za neku histeričnu ženu koja će mi uvijek nešto zahtijevati, praviti scene i od mene očekivati nemoguće?”

Rekao sam mu: Obitelj? Djeca? Obiteljsko gnijezdo?

“To više ne postoji. Emancipirana žena traži jednakost, nema više topline. Muškarac uvijek na kraju ispadne kriv. Ako imaš sreće i dobiješ djecu, žena će učiniti sve da ih okrene protiv tebe. Nema više poštovanja. Otac i muškarac se više ne poštuje! I kada se to dogodi, kada shvatiš da tu nema sreće, što ti preostaje nego da odeš!”

Zašto muškarac ulazi u brak? Na ovo pitanje postoji romantičan i netočan odgovor – Iz ljubavi. Muškarac i žena, kada ulaze u brak, obvezuju se ovim riječima: ti daješ meni, ja dajem tebi.

Kada se dogodi da žena ne daje muškarcu, da samo traži, dolazi do prestanka ljubavi. Bar s njegove strane.

Muškarcu treba svrha – dozvoli mu da bude muškarac.

Mnoge današnje žene su izgubile svoju ženstvenost. Ništa osim genitalija na njima žensko nije ostalo. I kako onda da muškarac voli takvu ženu? Emancipirana žena danas nema potrebu da je muškarac voli, jer ona voli samu sebe

Kada muškarac napuni četrdeset godina, sve dolazi na svoje mjesto. Nema više iluzija. Većina muškaraca nema razlog da ustraje u braku s takvom ženom. Ljubav prestaje. Ako muškarac nije navikao trpjeti, doći će do razvoda.

Reći ću vam što je ženstvena žena: to nisu grudi, stražnjica, lice… Ženstvenost je nježnost, poštovanje, toplina kojom zrači. Ženstvenost je sposobnost da se ispuni zrak dobrotom, nježnošću, harmonija barem jednog prostora. To je sposobnost da se muškarac ne prisiljava, već da mu se da nešto zbog čega se može osjećati kao sretan čovjek: poštovanje, mir… I bez histerije – molim.prenosi Atma

Dajte muškarcu nježnost, odanost, velikodušnost i on će biti sretan pored vas.

Drage žene, možete se zavaravati da je vaš muž sretan pored vas emancipiranih žena, ali čekajte … Nakon pet ili deset godina taj isti “sretni muž” otići će od vas ako mu niste dozvolili samo jednu stvar – da bude muškarac!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh