Svaštara

Trudnici iz Svrljiga ispala beba, a onda su doktori učinili čudo

Dok je u panici čekala sanitet, Marija je plakala plašeći se da je beba mrtva, a postojala je opasnost da i sama iskrvari.

Trudnica - blogspot

Čekala sam vozilo Hitne pomoći i krenula ka izlazu! Odjednom mi se slošilo i pala sam na stepenište. Osetila sam kako mi beba ispada . Uspela sam nekako da je uhvatim i prigrlim. Nije davala znake života, bila je modra i bez glasa – priča kroz suze još uznemirena Marija Milivojević (25) iz Svrljiga.

Dok je u panici čekala sanitet, Marija je plakala plašeći se da je beba mrtva, a postojala je opasnost da i sama iskrvari. Srećom Hitna pomoć, je stigla na vreme.Primili smo prvi poziv juče oko sedam sati ujutru da porodilju prevezemo u Dom zdravlja na kontrolu i lekarske nalaze, kako nam je objasnio njen suprug. Smatralo se da nije hitno, ali je ubrzo usledio drugi poziv i saopštenje da je porodilja pala na stepeništu.

– Kada sam stigao do kuće, ugledao sam majku koja sedi, nije se pomerala, u prvom momentu nisam video bebu. Bila je uplakana, nije govorila ništa, samo je nemo podigla glavu i raširila ruke. Tada sem tek ugledao bebu – priča Labud Milijić, vozač Doma zdravlja u Svrljigu.

On je je odvezao bebu Dom zdravlje gde ga je sačekala medicinska ekipa koju je predvodila dr Olivera Savić.

– Tačno, beba nije pustila glas dok je doktorka Savić nije reanimirala. Doktorka je najpre presekla pupčanu vrpcu i oslobodila dete, a potom pristupila davanju prve pomoći. Odlučivali su trenuci, jer smo strepeli da je modra beba na izdisaju. Međutim beba je zaplakala, a mi smo svi odahnuli, i uz pratnju mediciske ekipe beba je prebačena u Klinički centar Niš – objašnjava načelnica Doma zdravlja.

Porodilja je smeštena na ginekologiju, a beba na dečiju internu i hiruršku kliniku KC Niš.

– Činjenica je da su lekari u Svrljigu vratili mog Dušana u život, i zahvalna sam im na tome, ali ovde u Nišu su nas spremno dočekali. Prešla sam i na dečiju kliniku. Dušan je u inkubatoru, pošto sam se porodila pre vremena – kaže srećna majka,prenosi Republika


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh