Svaštara

POGLEDAJTE PISMA PRINCEZE DIANE ČIJI JE SADRŽAJ IZNENADIO SVE

Mnoge kontraverze vežu se za brak princeze Diane i princa Charlesa, a o njima su ispisane razne verzije priča.

Princeza Diana

Dok su jedni slavili njihovu ljubav, drugi su govorili da se iza toga krije velika predstava. Bilo kako bilo princeza Diana, koja je omiljena princeza cijelog svijeta, mlada je uplovila u bračnu luku i tako postala dio kraljevske porodice.

Iako je možda na samom početku bila zaljubljena u princa, ali njena ljubav s godinama je splasnula, te je sve više strah bio prisutan u njenom životu. To najbolje dokazuju privatna pisma koja se trenutno nalaze na aukciji, a vrijednos im doseže od 5 do 7 hiljada dolara.

Naime emotivna pisma princeza Diana slala je prijateljici, a tadašnjoj urednici britanskog Voguea, Elizabethi Tilberis, u kojima je princeza otkrila mnogo toga o svom odnosu sa suprugom Charlesom. Razmjena pisama dugo je bila dajna skrivena samo između ove dvije dame, a trenutno se pisma nalaze u New Yorku na aukciji.

Princeza nije čekala dugo da se zahvali magazinu za snimanje koje je održano povodom njenog 30. rođendana.

– Opustili ste me, osjećam se relaksirano okružena s vama. Hvala vam što uvijek mislite na mene – napisala je Diana u jednom svom pismu.

U martu 1991. godine nastalo je i drugo pismo, u kojem je princeza otkrila detalje iz svog privatnog života, a potkrala joj se i malena pogreška, za koju mnogi misle da je njome htjela još nešto dodati.

– Malo me strah da neće biti objavljenih fotografija za moj rođendan. Toliko je toga trenutno u zraku, moj 30. rođendan i 10. godišnjica braka, osjećam da je previše ove dame u medijima i to me plaši – napisala je Diana.

Stručnjaci su detaljno istražili sadržaj pisma i ostale pisane ostavštine preminule princeze, te su shvatili da je napisala pogrešne datume važnih godišnjica. Princeza je rođena 1. jula, dok se za princa udala 29. jula, prenosi Azra


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh