Svaštara

Vidovnjaci, astrolozi i numerolozi predviđaju šta nas čeka u narednoj godini: JUPITER U STRIJELCU DONOSI SREĆU SVIMA!

S ulaskom u novu, 2019. godinu, upitali smo neke od naših vidovnjaka i astrologa kakvom je predviđaju i šta nas očekuje. Saznajte u nastavku kako oni vide svijet u narednih 365 dana. Očekuje li nas još veća glad, ratni sukobi, vremenske nepogode ili blistavija budućnost prognozirali su vidovita Lea i Đemila, Kada Radetinac, Damir Igor, Nina Zuko…

aura

Ako je suditi po najavama i vizijama najpoznatijih balkanskih vidovnjaka, astrologa i numerologa, naredna godina se neće pretjerano razlikovati od 2018. Nemiri u svijetu, siromaštvo kod nas. Rast temperatura i kriminala… Zvijezde, karte, brojevi i kugle “kažu” da će biti još više mraka, bijede i gladi ali i zemljotresa, poplava, požara. Pojedincima, Jupiter u Strijelcu će donijeti mnoštvo izobilja.

Predstojeću godinu astrologinja Ljiljana Smiljanić prognozira dobrom za Škorpije i Lavove. Američka vidovnjakinja Betsi Levis u 2019. vidi bolest iz laboratorije koja će depopulisati svijet. Astrolog Damir Igor savjetuje na maksimalan oprez u saobraćaju u godini koja je pred nama. Vizionar Rade Živanović vidi poboljšanje statusa Kosova u svijetu, rušenje s vlasti Aleksandra Vučića, pogoršanje klimatskih promjena ali, ono što je najbitnije, ne vidi Treći svjetski rat.

No, da nije sve tako crno, tješi nas Kineski horoskop. Kineska Nova godina stiže 5. februara 2019. Prema kalendaru kineskog horoskopa, 2019. je godina Ženske Zemljane Svinje. Ovo je godina kojom se završava dvanaestogodišnji ciklus istočnjačkog kalendara. Ovaj period karakteriše završetak započetih poslova, sumiranje rezultata i sticanje nagrada za dugogodišnji rad. Svako će imati priliku sa razmisli o svom životu, da napravi pozitivne promjene i da se prilagodi već nastalim promjenama.Zima 2019. će biti hladnija od ovogodišnje zime, a ljeto toplije od ovogodišnjeg ljeta. Na mnogim mjestima na Balkanu temperature će rasti i do 50 stepeni. U BiH će migranti praviti probleme ali će veće probleme stvarati Milorad Dodik koji će svaku priliku koristiti da stvori tenzije. No, kao i do sada, sve će ostati na praznim riječima.

U svijetu se nastavlja sve po starom, teroristički napadi, posebno u Francuskoj, Belgiji i Njemačkoj. 2019. će biti zapamćena kao godina u kojoj je počeo raspad Evrope ovakve kakvu poznajemo. Treći svjetski rat ne vidim, ali vidim veliko rušenje Aleksandra Vučića.

Najgore što nam predstoji su klimatske promjene – globalno zagrijavanje, još veći rast ubistava i samoubistava, čak i kod nas u regionu. Ono što mnoge zanima, a što ja vidim je da američki predsjednik Donald Tramp – neće biti ni ubijen ni svrgnut, kako su mnogi najavljivali, a Kosovo će još više ozvaničiti svoj status i biti primljeno u skoro sve najvažnije svjetske Bijeli mag Adnan Morina, poznatiji kao nepogrešivi Ado Sarajlija je uradio numerološku prognozu za BiH u 2019. godini. On se u bogatoj istoriji ove zemlje opredijelio za 1. mart 1992. godine, kada je na referendumu izglasana i potvrđena nezavisnost BiH. Po ovoj analizi, numerološki broj BiH je „trojka“ Broj 3 je simbol širenja, obnova i poboljšanja. Ovo je uzvišeni broj i Bosansi i Hercegovci su predodređeni na velike stvari. To su veoma inteligentne osobe, produhovljene. Često imaju izuzetno izraženu intuiciju. Oni neke stvari znaju unaprijed, predosjete i nerijetko služe za prenošenje poruka čovječanstvu.

Godina 2019. BIH donosi određene nestabilnosti, ali u znatno manjoj mjeri, nego prethodne. Kao da ulazimo u minriju luku. Posebno će bitio uspješni ljudi koji se bave prosvjetom, advokaturom, umjetnošću…

Doduše, neće sve biti „med i mlijeko“, bit će narodnog nezadovoljstva, strahova, nesigurnosti, pa čak i određenih socijalnih nemira. Velike su migracije na sceni; imat ćemo s jedne strane odlaske ljudi, a s druge – priliv stanovništva…Astrološki, 2019. godina će svakako biti obilježena prolaskom Jupitera kroz znak Strijelca, gdje se nalazi nakon 12 godina. Numerološki, u zbiru daje broj 12, odnosno 3, što je opet broj Jupitera. Godina ekspanzije i novih mogućnosti. Ali te mogućnosti će se ostvariti samo ako se potrudite. Saturn takođe boravi u svom znaku, Jarcu, i traži red, rad i disciplinu. Dakle, mogućnost i na poslovnom i privatnom planu će se sigurno ukazati, ali planete poručuju da sami morate preuzeti inicijativu i iskoristiti šansu koju je Univerzum stavio pred vas. Uran se početkom marta vraća ponovo u znak Bika, te tu ostaje narednih 7 godina. Redefinisaće odnos prema novcu i prema vrijednostima, a glavne teme o kojima će se pričati su hrana, poljoprivreda, ekologija, održivi razvoj… Na ličnom planu, najviše će profitirati Strijelčevi, a najviše promjena doživjeće Bikovi i Škorpije. Na globalnom planu, već pomenuti Saturn u Jarcu se približava Plutonu koji tu boravi već deceniju.

Pluton je planeta tihih, ali sistemskih promjena, on je tu da ruši sisteme i sve podiže iz pepela. Udružen sa Saturnom, donijeće klimatske ekstreme, posebno u područjima vezanim za znak Jarca – Indija, Afganistan, dijelovi Engleske, Centralna Amerika, ali i prostor Balkana. U navedenim regijama se pored elementarnih nepogoda može očekivati i neka druga vrsta kriznih situacija, masovne nesreće, protesti, napadi i sl.

Pluton polako ali sigurno mijenja svijet koji poznajemo. Generacije koje sada stasavaju tj. oni rođeni u XIX vijeku (2000. godište i mlađi) su generacije koje će transformisati čovječanstvo i svijet u kome živimo, jer numerološki njihova godina rođenja je 20xx, a što u astronumerologiji predstavlja:2- Mjesec- narod, društvo svijeSti 0- Pluton – transformacija, regeneracija. Njihova misija je da podignu društvo iz pepela i stvorenovi svijet, kao što je misija rođenih 90-ih godina XX vijeka sa generacijskom konjunkcijom Urana i Neptuna da privedu kraju jednu eru društvenog razvoja (199x, 1 i 9- početak i kraj, završetak jednogciklusa). 2019. je samo jedna od godina koje najavljuju ove promjene, pa zato utilizujte Jupiter u Strijelcu i iskoristite godinu za maksimalno uživanje,
prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh