Misterije

Baba Vanga: Rus Vladimir će vladati svijetom i bit će mir

Dva najveća vladara svijeta pružit će si ruku, rekla je proročica i dodala da mira u svijetu neće biti dok ne dođe ‘osmi’, a mnogi su u tome vidjeli upravo Putina.

stil

Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto – slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i bit će gospodar svijeta…

Baba Vanga ovo je prorekla 1979. godine, u vrijeme SSSR-a, ali inspirirani likom Vladimira Putina i njegovim, prema zapadnim mjerilima, despotskim načinom vladanja, mnogima je bilo zgodno aktualizirati proročanstvo. Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svijet svjedoči sudbonosnim događajima.

Mira neće biti dok ne dođe “osmi”
– Dva najveća vladara svijeta pružit će si ruku – rekla je tad, a oni koji tumače njena predviđanja, ispunjenje proročanstva vide u kraju Hladnog rata posredstvom Mihaela Gorbačova i Ronalda Reagana. No bugarska proročica tad je dometnula da mir u svijetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi”. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira.

A osmi ruski Vladimir je upravo Putin. Sovjetski Savez će se, neki dalje tumače proročanstvo, obnoviti već u prvoj četvrti 21. stoljeća. Nevezano uz Babu Vangu, ruskog predsjednika na Zapadu potiho zovu njegovim veličanstvom.

Čvrst stav koji pokazuje prema zapadnim silama, cenzura u medijima, gušenje oporbe, mijenjanje izbornih zakona kako bi s premijerske mogao ‘‘skakati’’ na predsjedničku funkciju, mnogo je razloga za taj nadimak, prenose 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh