Misterije

Misteriozna masa pronađena na plaži, stručnjaci otkrili o čemu je riječ

Iako su građani imali komentare da misteriozna masa izgleda kao nekoliko rukavica u koja su snesena jaja, najčešća pretpostavka upravo je bila da je riječ o vrećicama jajašca lignje.

Lignje - Cape Lookout National Seashore / Facebook

Nacionalni park Morska obala Cape Lookout u Sjevernoj Karolini objavio je fotografiju neobične mase pronađene nedavno na plaži koja je zaintrigirala ne samo stručnjake, već i obične građane, prenosi “Večernji“.

Znate li što je ova misteriozna masa? Pronašli smo je prije nekoliko mjeseci i za sad je nismo uspjeli identificirati. Iako bi vjerojatno to moglo biti dio reproduktivnog sustava lignje, makar nismo sigurni u to. Želi li iko pokušati identificirati što je to za nas? – zapitao se Nacionalni park na Facebooku.

Iako su građani imali komentare da misteriozna masa izgleda kao nekoliko rukavica u koja su snesena jaja, najčešća pretpostavka upravo je bila da je riječ o jajnoj masi lignji.

Američki Nacionalni parkovi objavili su da su identificirali o čemu je tačno riječ.

To je jajna masa lignje, ili zapravo jajašca mnogih liganja dok leže svoja jajašca kako bi stvorili masu – naveli su, prenosi FoxNews.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh