Luda planeta

Primala platu u 16 firmi, a nije radila nijedan dan

Kineskinja, predstavljena pod pseudonimom Guan Ju, optužena je za prevaru jer je istovremeno bila zaposlena u 16 kompanija, ali se nikada nije pojavljivala na poslu.

Intervju za posao - Ilustracija/Blogspot.com

Ona je, navodno, obmanula gomilu poslodavaca i dobijala plate najmanje tri godine, iako nikada nije obavila nijedan posao.

Na sudu će se pojaviti i njen suprug, a navodno su vodili brižljivu evidenciju o svim poslodavcima, ulogama koje bi trebalo da obavlja u kompanijama i mjesečnim zaradama.

Žena je stalno tragala za novim poslodavcima, a kada bi odlazila na razgovor za posao, fotografisala se i govorila drugim šefovima da je “pregovarala s klijentima”.

Vjerovali ili ne, sistem je godinama funkcionisao besprekorno, omogućavajući joj da kupi skupocjeni stan u Šangaju, prenosi Oddity Central.

Prevarantska šema je počela da se urušava prošlog januara kada je jedan od bivših poslodavaca pronašao njeno pismo u nekoliko onlajn grupa i shvatio da ju je ranije otpustio.

Čovjek je utvrdio da je radila za drugu firmu, dok je bila na njegovom platnom spisku i odmah je pozvao policiju.

Ubrzo, složene su kockice prevare koja se procenjuje na nevjerovatnih šest miliona evra. Pored nje i supruga, uhapšeno je 50 saučesnika.

Lokalni mediji prenose da ovakve prevare predstavljaju veliki problem u Kini, sa stotinama specijalizovanih grupa koje navodno preuzimaju poslove od poslodavaca.

Oni su posebno obučeni, imaju “upeglane” biografije, a samo ih zanimaju “besplatne” plate, prenosi Telegraf.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh