Luda planeta

Animacija Betovenove Pete simfonije je remek djelo za sebe

Put kroz partituru Pete simfonije prati sudbinu junaka koji na sankama jure kroz notni sistem.

Animacija Betovenove Pete simfonije - Screenshot/YouTube

Animacija je objavljena na Youtube kanalu DoodleChaos.

“Radio sam tri mjeseca. Animacija ne pokriva cijelu simfoniju. Mislim da moja psiha ne bi izdržala da sam uspio da je završim”, rekao je autor Mark Robins.

Doodle Chaos je kanal koji je Robins napravio. Kako kaže – ne postoje dvije dalje stvari od interneta i klasične muzike. On je uspio da ih spoji i njegove sadržaje sada prate milioni ljudi.

Mark koristi online aplikaciju Line Rider za kreiranje svojih videa. Ta aplikacija omogućava da napraviš video crtajući linije po kojima, kada sve završiš, prelazi dječak na sankama. Zvuči jednostavno, ali nije. Ako pokušate vidjećete da svaki put kada mali Boš krene po liniji, završi u provaliji. Sad zamislite sve to uz zadatu parituru, piše “Noizz“.

U svakom slučaju, nije sama animacija ono što je fenomenalno u Petoj simfoniji, već dramaturški tok cijele priče koji je Mark osmislio.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh