Svijet

“OVO DIJETE NIJE MORALO DA UMRE“ – TAMARA HRANILA KĆERKU SA DIJABETESOM SAMO GAZIRANIM SOKOVIMA: Stavljala ga u flašice za bebe

Djetetu su svi zubi bili truli.

Majka / Izvor: Saša Džambić, Srbija Danas, Shutterstock, Clermont County Jail

Tamara Banks (41) osuđena je na gotovo deset godina zatvora nakon što je utvrđeno da je svoju četvorogodišnju kćerku, Karmiti Hob, koja je imala dijabetes, hranila uglavnom gaziranim sokom (Mountain Dew) iz flašice za bebe.

Prema tvrdnjama tužilaca, Karmiti je imala gotovo potpuno istrulele zube u trenutku smrti. Nije pronađen nijedan dokaz da ju je majka ikada odvela kod zubara.

– Ovo dijete nije moralo da umre – rekao je Klej Tarp, pomoćnik tužioca okruga Klermont.

– Ovo je jedan od najtragičnijih slučajeva koje sam ikada susreo.

Uzrok smrti male Karmiti utvrđen je kao dijabetička ketoacidoza, stanje koje je opasno po život za osobe sa dijabetesom. Prema navodima tužilaca, Karmiti je imala dijabetes koji je dugo bio neprepoznat i neliječen.

Djevojčica je pronađena bez svijesti u januaru 2022. godine. Tamara Banks i Karmitin otac, Kristofer Hob (53), pozvali su hitnu pomoć, i ona je prebačena u lokalnu bolnicu. Ljekari su utvrdili da je djevojčica klinički mrtva, te je kasnije skinuta sa aparata za održavanje života u Dječijem medicinskom centru u Sinsinatiju.

Majka je u martu priznala krivicu za ubistvo iz nehata. I Tamara Banks i Kristofer Hob su optuženi za ubistvo, ubistvo iz nehata i ugrožavanje djece tokom ljeta. Tužioci su odustali od drugih optužbi protiv roditelja nakon što su pristali da priznaju krivicu za ubistvo iz nehata.

Sudija je u petak ujutru osudio Tamaru Banks na devet godina zatvora.

Kristofer Hob je takođe optužen za smrt svoje kćerke, a izricanje njegove kazne zakazano je za 11. jun.

Izvor: Srbija Danas/metro.co.uk/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh