Svijet

Dvanaest osoba povrijeđeno tokom turbulencija na letu Qatar Airwaysa

Dvanaest osoba je povrijeđeno nakon turbulencija na letu Qatar Airwaysa iz Dohe za Dublin u nedjelju.

Avion Qatar Airways - Indikator.ba

Let, koji je sletio u Dublin nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu, dočekale su službe hitne pomoći, uključujući aerodromsku policiju i vatrogasnu i spasilačku službu, piše CNN.

Prema saopćenju sa aerodroma u Dublinu, u incidentu je povrijeđeno šest putnika i šest članova posade. Let Qatar Airwaysa QR107 doživio je turbulencije dok je letio iznad Turske, navodi se u saopćenju.

Aerodrom Dablin saopćio je da pomaže putnicima i osoblju i da to nije uticalo na operacije.

Događa se nekoliko dana nakon što su 104 putnika povrijeđena, a muškarac sa srčanim problemom poginuo na letu Singapore Airlinesa koji je bio pogođen teškim turbulencijama.

Let SQ321 iz Londona za Singapur kružio je na 37.000 stopa u utorak kada je avion naglo pao prije nego što se popeo nekoliko stotina stopa, prema podacima praćenja leta. Zatim je više puta spuštao i uspinjao oko minut,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh