Svijet

Australija mu nudi državljanstvo Francuzu koji je zaustavio ubicu u trgovačkom centru

Australski premijer ponudio je francuskom državljaninu, koji je zaustavio napadača na pokretnim stepenicama u trgovačkom centru u Sydneyju, mogućnost da ostane u Australiji koliko god želi, pa čak i da postane građanin, javlja Guardian a prenosi Index.hr.

People leave floral tributes for victims of the attack at Westfield Bondi Junction shopping centre in Sydney, Australia, April 16, 2024. AAP Image/Steven Saphore via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.

Francuski građevinski radnik Damien Guerot nazvan je “čovjek barijera” nakon što su sigurnosne kamere zabilježile trenutak kada se suočio s Joelom Cauchijem na pokretnim stepenicama trgovačkog centra u kojem je Cauchi izbo šestero ljudi prije nego što ga je policija ustrijelila.Anthony Albanese zahvalio se muškarcu na “izvanrednoj hrabrosti” i ponudio rješavanje problema s vizom nakon što su se pojavile informacije da mu ona istječe u julu,piše N1

“Šteta za Francusku”
“Dobrodošli ste ovdje, dobrodošli ste ostati koliko god želite“, rekao je Albanese pa dodao: “Ovo je netko koga bismo rado pozdravili kao australskog građanina, iako bi to, naravno, bila šteta za Francusku.”

Poručio je da njegov čin govori puno o “prirodi čovječanstva”.

“U trenutku kad se suočavamo s teškim pitanjima, da netko tko nije državljanin ove zemlje hrabro stoji na vrhu tih pokretnih stepenica i zaustavlja tog počinitelja da se popne na drugi kat i potencijalno nanese daljnje štete građanima. To puno govori o prirodi čovječanstva.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh