Svijet

Theresa May neće se kandidirati za ponovni izbor u parlament

Bivša britanska premijerka Theresa May neće se kandidirati za ponovni izbor u parlament…

Theresa May - Twitter

Bivša britanska premijerka Theresa May neće se kandidirati za ponovni izbor u parlament, objavila je ona u petak, postajući posljednji član vladajuće Konzervativne stranke koji je saopćio da neće biti kandidat na izborima koji se očekuju tokom ove godine.

– Otkako sam podnijela ostavku na mjesto premijera, uživala sam u tome što sam ponovo u pozadini i imam više vremena da provodim za svoje birače i zagovaram stvari koje su mi bliske srcu, uključujući nedavno pokretanje Globalne komisije za borbu protiv modernog ropstva i trgovine ljudima- naglasila je ona u izjavi lokalnim novinama, Maidenhead Advertiser, piše FENA.

– Te obaveze oduzimaju mi sve više vremena. Zbog toga, nakon dugog razmišljanja i razmatranja, uvidjela sam da, gledajući unaprijed, više neću moći obavljati svoj posao poslanika na način na koji smatram da je to ispravno i da moji birači zaslužuju – izjavila je bivša britanska čelnica, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh