Svijet

Džo Bajden ide na fizikalni pregled u bolnicu

Rezultati će se pomno promatrati s obzirom na to da 81-godišnjak namjerava ponovno biti izabran na izborima u novembru

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) je rekao da će se danas podvrgnuti fizikalnom pregledu u vojnoj bolnici u saveznoj državi Marilandu, a rezultati će se pomno promatrati s obzirom na to da 81-godišnjak namjerava ponovno biti izabran na izborima u novembru.

Bijela kuća je rekla da će kasnije danas javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika.

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Bajden najvjerovatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, 77-godišnjim Donaldom Trampom (Trump), na izborima 5. novembra.

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trampova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, 52-godišnja Niki Helji (Nikki Haley), rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Liječnici su Bajdena proglasili zdravim i “sposobnim za obavljanje dužnosti” na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Bajden nema simptoma dugotrajnog covida nakon što se koronavirusom zarazio 2022. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh