Svijet

Majka Alekseja Navalnog uspjela vidjeti tijelo sina, sada je ucjenjuju

Ljudmila Navalnaja, majka Alekseja Navalnog, izjavila je da je uspjela vidjeti tijelo svog sina u ruskom gradu Saleharu.

Njegova misteriozna smrt i dalje je jedna od top tema ruske, ali i svjetske javnosti, a pisalo se da je preminuo od “sindroma iznenadne smrti”.

“Ucjenjuju me, postavljaju mi uslove gdje, kada i kako treba da bude sahranjen Aleksej”, rekla je Navalnaja, javlja CNN

Dodala je da bi ruski komitet koji istražuje smrt njenog sina želio da ga sahrani “tajno i bez pozdrava”.

Navalnijeva majka je u subotu otputovala u Salehard, nakon što su zatvorske vlasti rekle da će tijelo opozicionog lidera biti pregledano,pišu Vijesti

Međutim, Navalnijev tim je javio da tijelo nije bilo u mrtvačnici kada su stigli.

Kada je riječ o Navalnijevoj smrti, osnivač grupe za ljudska prava Gulagu.net Vladimir Osečkin rekao je da je ruski opozicioni lider Aleksej Navalni mogao biti ubijen udarcem u srce.

Osečkin je za The Times kazao da je prije toga Navalni mogao biti prisiljen da dugo ostane na hladnoći. Rekao je da su na tijelu Navalnog pronađene modrice koje odgovaraju posljedicama tehnike “jedan udarac”. Takve tehnike koristio je KGB.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh