Svijet

Kralj Charles napustio bolnicu, njegov oporavak će trajati mjesec dana

Kralj Charles III danas je napustio bolnicu nakon rutinske operacije, koju je imao prije tri dana.

Kralj Charles - Andrew Milligan - Pool/Getty Images

Kako su mediji uspjeli zabilježiti, kralj Charles izašao je u pratnji s kraljicom Camillom, a prilikom izlaska mahao je okupljenima ispred londonske klinike.

Poznato je da je 75-godišnji kralj u petak primljen na planirani zahvat gdje je liječio povećanu prostatu. Za to vrijeme, u subotu u samo 24 sata, kraljica Camilla ga je posjetila čak tri puta, što je zabrinulo javnost. No, sudeći prema Camillinom ponašanju, ali i njegovom izgledu, liječenje je prošlo kako treba.

Buckinghamska palata je u saopštenju rekla da je Charles, kojeg je Camilla posjećivala u bolnici svaki dan, želio zahvaliti svom medicinskom timu i svima koji su podržali njegov posjet bolnici.

“Kralj je danas poslijepodne otpušten iz bolnice nakon planiranog medicinskog tretmana i odgodio je nadolazeće javne angažmane kako bi omogućio razdoblje privatnog oporavka”, objavila je Buckinghamska palata.

Oni su ranije najavili da su na neko vrijeme odgođeni svi javni nastupi i angažmani koji su planirani, a potom su objavili da će njegov oporavak trajati mjesec dana.

Inače, samo nekoliko sati ranije, bolnicu je napustila i njegova snaha princeza od Walesa Kate Middleton, koja je imala operaciju abdomena. Iz Kensingtonske palate rekli su da Kate Middleton dobro napreduje. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh