Svijet

Britanska javnost zabrinuta, kralju Charlesu produžen boravak u bolnici

Boravak kralja Charlesa u bolnici je produžen te se od operacije povećane prostate i dalje oporavlja u privatnoj londonskoj klinici

Princ Charles - Hina

Boravak kralja Charlesa u bolnici je produžen te se od operacije povećane prostate i dalje oporavlja u privatnoj londonskoj klinici, gdje samo nekoliko soba dalje leži i njegova snaha Kate Middleton.

Zbog činjenice da nije izašao nakon dvije noći koje je trebao provesti pod liječničkim nadzorom, kako je bilo planirano, javnost je zabrinuta za zdravstveno stanje 75-godišnjeg britanskog kralja Charlesa III.

– Podrazumijeva se da će Charles ostati u bolnici duže od dvije noći samo ako dođe do nekog neočekivanog problema, otkrio je dobro upućeni izvor za britanski The Sun.

I dodao da je dodatna noć u klinici zapravo jednostavna mjera opreza, no da bi mogla izazvati nelagodu i nervozu među štovateljima kraljevske porodice.

Ove vijesti stigle su nakon što je palača potvrdila da bi kralj mogao izbivati s javnih pojavljivanja i unaprijed zakazanih događanja i do mjesec dana. Umjesto njega sav posao odradit će osobe od njegovog najvećeg povjerenja – supruga i kraljica Camilla, sestra i princeza Anne te brat i šogorica, princ Edward i vojvotkinja Sophie.

Kraljica Camilla tri je puta tokom 24 sata posjetila svog supruga u bolnici, zadržavši se i dulje nego što se očekivalo, a posljednji je put viđena u nedjelju navečer kada je nasmijana sjedila u stražnjem dijelu službenog crnog Audija, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh