Svijet

Više od 10.000 djece ubijeno u Gazi

Najmanje 10.600 djece ubijeno je u izraelskim napadima u Gazi od 7. oktobra, saopćilo je u utorak Ministarstvo zdravlja Gaze.

Lt. Col. Ido walks through a damaged bedroom, which is located, as he claims, above a workshop that was used for weapon production inside a residential building amid the ongoing ground invasion against Palestinian Islamist group Hamas in the northern Gaza Strip, November 8, 2023. REUTERS/Ronen Zvulun EDITOR’S NOTE: REUTERS PHOTOGRAPHS WERE REVIEWED BY THE IDF AS PART OF THE CONDITIONS OF THE EMBED. NO PHOTOS WERE REMOVED.

Broj palestinskih poginulih u tekućoj izraelskoj agresiji premašio je 24.285, od čega su 75% djeca, žene i starci (+10.600 djece, 7.200 žena i 1.049 staraca), saopćeno je iz ministarstva.

Najmanje 158 ljudi je ubijeno u izraelskim napadima na pojas Gaze u posljednja 24 sata, a 320 je ranjeno, dodalo je u utorak Ministarstvo zdravlja, prenosi CNN.

– Određeni broj žrtava je i dalje pod ruševinama i na putevima, a ekipe hitne pomoći i civilne zaštite ne mogu da dođu do njih, dodali su iz ministarstva.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopćile su u nedjelju da su više od 9.000 poginulih bili borci Hamasa,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh