Svijet

Udala se bivša premijerka Novog Zelanda

Bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern udala se danas za svog dugogodišnjeg partnera Klarka Gejforda na privatnoj ceremoniji.

Jacinda Ardern - Tanjug

Ona se vjenčala danas nakon što je otkazala ceremoniju u vrijeme korona virusa 2022, prenio je Rojters.

Ardern (43) i Gejford (47) vjerili su se u maju 2019. i trebalo je da se vjenčaju početkom 2022. godine, ali je ceremonija otkazana zbog njenog pristupa pandemiji koja je podrazumijevala brzo i odlučno djelovanje protiv korona virusa, što je omogućilo Novom Zelandu da zadrži nisku smrtnost.

Ona je postala globalna ikona ljevičarske politike i obavljala funkciju premijerke od 2017. do januara prošle godine.

Ardern je jedna od samo dvije žene koje su dobile bebu dok su bile na državnoj funkciji i vodila je svoju kćerku na sastanak Ujedinjenih nacija. prenose Nezavisne

Vjenčanje je održano u vinariji Kregi rejndž na istočnoj obali Severnog ostrva, oko 310 kilometara sjeverno od glavnog grada Velingtona, saopštio je njen portparol. Zvanične fotografije pokazuju nasmijanu Ardern u bijeloj haljini, dok je Gejford nosio crno odjelo. Oni su se vjenčali pred oko 50 do 75 gostiju, objavio je sajt Staf. Među gostima je bio i njen nasljednik na mestu premijera Kristofer Lukson, kao i lider opozicije Kris Hipkins, piše “Nju Zeland herald”., prenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh