Svijet

Porodice izraelskih zarobljenika pokušale blokirati ulazak humanitarne pomoći u gazu

Porodice Izraelaca koje je zarobio Hamas pokušale su u utorak blokirati ulazak humanitarne pomoći u Pojas Gaze, javljaju lokalni mediji.

Izraelska policija zaustavila je marš porodica talaca koji su namjeravali da zatvore prelaz Kerem Shalom u znak protesta zbog isporuke pošiljki pomoći u enklavu, javlja list “Haaretz”.

Porodice zahtijevaju oslobađanje desetina izraelskih zarobljenika koje Hamas drži u Pojasu Gaze nakon njegovog prekograničnog napada 7. oktobra.Vjeruje se da Palestinska grupa drži gotovo 136 Izraelaca.

Izrael je napao Pojas Gaze od prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra, ubivši najmanje 23.210 Palestinaca, uglavnom žena i djece, i ranivši više od 59.000 drugih, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja,piše hayat.

Napad je ostavio Gazu u ruševinama. Uništeno je ili oštećeno oko 60 posto infrastrukture enklave, a skoro dva miliona stanovnika je raseljeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh