Svijet

Pogledajte trenutak uništenja ruskog ratnog broda

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je štetu na jednom od svojih ratnih brodova nakon ukrajinskog napada na luku na crnomorskom poluotoku Krimu, koji je okupirala Rusija.

Veliki desantni brod Novočerkask, koji je dio ruske Crnomorske flote, pogođen je u ukrajinskim zračnim napadima, saopćilo je ministarstvo za rusku državnu novinsku agenciju TASS.

Pojavile su se snimke trenutka napada.Prema guverneru Krima, kojeg je imenovala Rusija, u napadu je jedna osoba ubijena, a dvije su povrijeđene,pišu Vijesti

Ranije su ukrajinske zračne snage saopćile da su uništile ratni brod koristeći krstareće rakete. Prema Moskvi, ruska protuzračna odbrana uništila je dva ukrajinska borbena aviona koji su napali Novočerkask.

Dva oborena aviona Suhoj Su-24 pripadala su taktičkim eskadrilama ukrajinskih zračnih snaga i ispaljivala su navođene projektile, saopćilo je ministarstvo u Moskvi.

Ukrajina je ranije saopćila o raspoređivanju taktičkih snaga, ali iz Kijeva nema informacija o mogućem uništenju borbenih aviona. Krim, koji je Rusija anektirala 2014., postao je česta meta ukrajinskih napada.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh