Svijet

Ima mrtvih u zemljotresu koji je pogodio Kinu

U razornom zemljotresu koji je danas pogodio Kinu poginulo je najmanje osam osoba, javlja “BNO News” pozivajući se na kinesku nacionalnu televiziju “CCTV”.

Zemljotres - Profimedia

Kako se navodi, u toku je potraga za žrtvama i preživelima zemljotresa jačine 6.1 Rihtera čiji epicentar je bio 36 kilometara zapadno-sjeverozapadno od grada Linši Čenguažen.

Potres je pogodio dubinu od 10 kilometara u 23:59 sati po lokalnom vremenu u ponedjeljak, prema američkom Geološkom institutu, koji je revidirao magnitudu prema dole nakon što je prvobitno objavio 6.0.

Područja u pokrajini Gansu, kao i susjednoj pokrajini Kingšai, doživjela su snažna podrhtavanja tla, prema vijestima “Xinhua”, a mnogi su stanovnici istrčali na ulice nakon zemljotresa.

Poslane su lokalne službe za hitne slučajeve i vatrogasci, a žrtve i šteta se istražuju, rekla je “Xinhua”. prenose nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh