Svijet

Izraelski snajperist ubio majku i kćerku koje su se krile u crkvi u Gazi

Dvije kršćanke ubio je jučer izraelski snajperist u prostoru katoličke župe Svete obitelji u Gazi, priopćio je danas Jeruzalemski latinski patrijarhat.

djeca u Palestini - Reuters

U priopćenju se navodi da je oko podneva snajperist Izraelskih obrambenih snaga (IDF) “ubio dvije kršćanke unutar župe Svete obitelji u Gazi, gdje se većina kršćanskih obitelji sklonila od početak rata.”

“Nahida i njezina kći Samar upucane su i ubijene dok su išle do samostana u kojem žive časne sestre. Jedna je ubijena dok je drugu pokušavala odnijeti na sigurno”, stoji u priopćenju.

“Hladnokrvno su streljani”

Sedam ljudi je upucano i ranjeno dok su pokušavali zaštititi druge unutar crkvenog kruga, piše u priopćenju koje su prenijeli katolički mediji.

“Nisu dali nikakvo upozorenje, nikakvu obavijest. Strijeljani su hladnokrvno u prostorijama župe, gdje nema zaraćenih strana”, rekli su iz Jeruzalemskog latinskog patrijarhata.

Vatican News piše da su napad “opravdali Izraelci koji su tvrdili da je u župi bio raketni bacač”.

Župa Svete obitelji jedina je rimokatolička crkva u Gazi. Otkako je počeo rat između Izraela i Hamasa, stotine kršćana i drugih civila iz Gaze sklonile su se u župu, koja se nalazi na sjevernom kraju Pojasa Gaze.
“IDF ispalio raketu na samostan časnih sestara”

Prije pucnjave je iz tenka IDF-a ispaljena raketa na samostan časnih sestara Majke Tereze, tvrdi Patrijarhat.

“Samostan je dom za više od 54 osobe s invaliditetom i dio je crkvenog kruga, koji je od početka rata označen kao bogomolja”, stoji u priopćenju. Generator zgrade i izvori goriva u njoj uništeni su dok su 54 osobe s invaliditetom u objektu raseljene i nemaju pristup respiratorima koji su nekima od njih potrebni za preživljavanje.

Patrijarhat je u svom priopćenju rekao da ne može shvatiti kako je takav napad mogao biti izveden, tim više što se cijela Crkva priprema za Božić.

“Zajedno u molitvi s cijelom kršćanskom zajednicom, izražavamo našu blizinu i sućut obiteljima koje je pogodila ova besmislena tragedija”, stoji u priopćenju.

IDF se još uvijek nije oglasio o ovom slučaju. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh