Svijet

VOJSKA GREŠKOM BACILA BOMBE NA SELO: Dron sijao smrt, 85 mrtvih, ulice pretvorene u zgarišta NEZABILJEŽEN MASAKR (FOTO/VIDEO)

Vojska Nigerije greškom je napala dronom selo na severozapadu države i usmrtila 85 civila.

Tragedija se dogodila u selu Tudun Buri u severozapadnoj saveznoj državi Kaduna.

Predsednik Bola Ahmed Tinubu naredio je istragu nakon što je vojska priznala da je jedna od njenih bespilotnih letelica slučajno pogodila selo Tudun Biri u nedelju dok su stanovnici bili na muslimanskom festivalu.

Vojska nije saopštila podatke o žrtvama, a lokalno stanovništvo je navelo da je nastradalo 85 meštana, među kojima su žene i deca.

– Dobili smo podatke od lokalnih vlasti da je do sada pokopano 85 tela dok je potraga još u toku – objavila je Nacionalna agencija za hitne slučajeve.

Agencija navodi da se još 66 povređenih nalazi u bolnici, a zvaničnici za hitne slučajeve pregovaraju sa vođama seoske zajednice kako bi smirili napetosti i došli do sela.

– Predsednik Tinubu opisuje incident kao nesrećan, uznemirujući i bolan, izražavajući ogorčenje i tugu zbog tragičnog gubitka nigerijskih života – stoji u saopštenju predsedništva.

Oružane snage Nigerije često se oslanjaju na vazdušne napade u borbi protiv takozvanih banditskih milicija na severozapadu i severoistoku zemlje gde se protiv džihadista bore više od decenije, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh