Svijet

Zajedno poslije 19 godina: Bliznakinje prodate po rođenju i odvedene na različite strane, a onda se desilo čudo

Nesvakidašnja priča odigrala se u Gruziji prije dvije godine, ali i danas izaziva pažnju. U centru se nalaze dvije djevojke – Ano Sartanija i Tako Kvitija. Sve je počelo nakon zabavnog snimka na TikToku, a podsjeća na zamršene holivudske trilere.

blizankinje - pixabay / ilustracija

Krajem 2021, Ano je dobila snimak od prijatelja kojeg je interesovalo “zašto je ofarbala kosu u plavo”, a ona se zapanjila.

Gledala je u djevojku koja dramatično podsjeća na nju, pa je odlučila da malo istraži. Zato je objavila video na Facebooku i upitala pratioce da li imaju informacije o “misterioznoj dvojnici”, prenosi New York Post.

Njene molitve su uslišene i ubrzo je dobila broj telefona da se čuje s njom. Tada su djevojke saznale da su zapravo otuđene bliznakinje, a ponovo su se srele nakon 19 godina na mostu “Rustaveli“ u prijestolnici Tbilisiju.

“Svako ljudski biće ima svoj miris. Kada sam je zagrila osjetila sam nešto poznato. Onda njen glas, tačno sam ga znala”, ispričala je kasnije Ano.

Njihov susret označio je kraj bizarne priče koja je imala svoj početak 20. juna 2002. Tada se porodila njihovo majka Aza Šoni, u malom selu Kirtski.

Nesrećna žena je pala u višednevnu komu zbog komplikacija, a njen suprug s kojim je već imala troje djece, odrekao se bliznakinja (sumnjao je da nisu njegove).

One su prodate, a usvojile su ih porodice na različitim krajevima države, prenosi La Repubblica. Ano je nastavila život u Tbilisiju, a Tako u Zigdidiju, udaljenom 420 kilometara od prijestolnice Gruzije.

Uprkos fizičkoj razdvojenosti, Ano kaže da je često imala vizije, za koje, gledajući unazad, vjeruje da su bile “telekinetička veza” s davno izgubljenim blizancem.

“Uvijek sam imala osjećaj da me neko prati, gdje god da odem. Svaki dan sam sanjala isti san o djevojčici, obučenoj u crno, koja mi je postavljala pitanja o dnevnoj rutini“, kazala je.

Sestre su danas nerazdvojne i često objavljuju priče na društvenim mrežama.

Nedavno su objavile fotogafiju u motociklističkim jaknama, tokom putešestvija u Njemačkoj, gdje danas živi njihova biološka majka.

Ano i Tako ne žele da se susretnu sa ocem, čiju su vezu potvrdile putem DNK testa.

“Sada želi da nas kontaktira, ali to se nikada neće dogoditi”, rekla je Ano. prenosi N1

Nedavno su objavile fotogafiju u motociklističkim jaknama, tokom putešestvija u Njemačkoj, gdje danas živi njihova biološka majka.

Ano i Tako ne žele da se susretnu sa ocem, čiju su vezu potvrdile putem DNK testa.

“Sada želi da nas kontaktira, ali to se nikada neće dogoditi”, rekla je Ano.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh