Svijet

Izrael tvrdi: U Gazi smo od Hamasa zaplijenili više od milion dolara

Najveći dio novca bio je u izraelskim šekelima

Izraelska vojska zaplijenila je sredstva u vrijednosti od oko 1.3 miliona dolara tokom rata s militantnom grupom Hamas u Pojasu Gaze.

Kako je navela glasnogovornica izraelskog ministarstva odbrane, većina novca bila je u izraelskim šekelima i pronađena je u “Hamasovim uporištima i u domovima traženih osoba u kojima je Hamas bio aktivan”.

Također je zaplijenjen novac u iračkoj i jordanskoj valuti te američki dolari. Novac će biti uplaćen u izraelsku državni trezor.

Glasnogovornica nije rekla kako će vlada potrošiti novac.

Prošle sedmice odbor za finansije izraelskog parlamenta je odobrio proračun od 1.15 milijardi šekela (308 milijardi dolara) za obnovu izraelskih pograničnih mjesta uništenih 7. oktobra u napadu Hamasa. Nakon toga je uslijedila invazija na Pojas Gaze.

Ministarstvo zdravstva Hamasa tvrdi da je u dosadašnjim napadima ubijeno oko 15.000 Palestinaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh