Svijet

Huti oteli brod sa POSADOM SA BALKANA, Izrael se odmah oglasio: Pljušte optužbe!

Huti su ranije saopštili da će napasti sve brodove u Crvenom moru koji su povezani sa Izraelom.

Jemenski Huti oteli su teretni brod u južnom Crvenom moru dok je plovio iz Turske u Indiju, a prema prvim informacijama na brodu ima i članova posade sa Balkana.

Izrael je danas demantovao da na brodu ima njihovih državljana i naveo da iza otmice stoji “iranski terorizam”. Kabinet premijera Benjamina Netanjahua izdao je saopštenje u kojem okrivljuje Iran za ovaj incident.

– Ovo je još jedan akt iranskog terorizma koji izražava iskorak u iranskoj agresiji na građane slobodnog sveta i stvara međunarodne implikacije kada je u pitanju bezbednost globalnih brodskih ruta – dodaje se u saopštenju.

Mediji prenose da je u pitanju britanski brod koji koristi jedna japanska kompanija. Navodi se i da na brodu ima 25 članova posade među kojima su državljani Bugarske, Ukrajine, Filipina i Meksika.

Pojedini mediji na arapskom jeziku su prethodno objavili da na brodu ima više od 50 članova posade i da je brod putovao pod zastavom Bahama. Naveli su i da je brod delimično u vlasništvu izraelskog tajkuna Abrahama Ungara i da ga je nedavno iznajmila jedna japanska kompanija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh