Svijet

Uoči propalestinskog marša održan kontraskup, desničari se sukobili sa policijom: Uzvikivali “želimo našu zemlju nazad”

Danas nećemo tolerirati nered u centru Londona, poručila policija

U Londonu se danas održava veliki skup podrške Palestini kao Dan sjećanja na veterane iz Prvog svjetskog rata.

Na skupu koji je prethodio tom skupu je izbio sukob s policijom kada su demonstranti pokušali doći do ratnog spomenika Kenotaf.

Prema navodima Guardiana, kontrademostranti su se sukobili s policijom u Kineskoj četvrti, a oni su uzvikivali policajcima “Više niste Englezi”.

Zbog sukoba su raspoređene dodatne policijske snage kako bi identificirali osobe umiješane u sukob,piše Avaz

– Naš prioritet je zaštita javnosti. Danas nećemo tolerirati nered u centru Londona – poručila je poilcija, koja je uspjela demonstrante podijeliti u dvije manje grupe.

Demonstranti su se okupili uoči propalestinskog marša i protivili se propalestinskom maršu, a poručili su i “Želimo našu zemlju nazad”.

Vlada Velike Britanije je pozvala da se današnji marš otkaže jer se održava na Dan primirja, čime se obilježava kraj Prvog svjetskog rata i odaje počast poginulim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh