Svijet

HAMAS OBJAVIO SNIMKE ŽESTOKOG OKRŠAJA

Na snimcima se vide borci koji koriste bacače granata kojima gađaju oklopna vozila.

Palestinski radikalni pokret Hamas objavio je nove snimke sukoba sa izraelskom vojskom u oblasti grada Bejt Lahija koji se nalazi u severnom delu pojasa Gaze.

Snimci koje je objavila grupa pokazuju urbane bitke između pripadnika Hamasa i izraelske vojske. Iz skloništa postavljenih u ruševinama stambenih zgrada uništenih izraelskim napadima, Palestinci koriste bacače granata da gađaju izraelska oklopna vozila.

Važno je napomenuti da je, sudeći po objavljenim snimcima, izraelska vojska opremila svoja oklopna vozila “roštiljima” protiv dronova. Drugi snimci su uhvatili rad palestinskih posada minobacača velikog kalibra, uključujući i sa skrivenih podzemnih pozicija.

Takođe se javlja da je, prema rečima komandanta Izraelskih odbrambenih snaga Jarona Finkelmana, izraelska vijska uspela da značajno napreduje duboko u administrativni centar palestinske enklave – grad Gazu. Izraelski ministar odbrane uverava da je aktuelni šef Hamasa Jahja Sinvar u svom bunkeru trenutno potpuno odsečen od komunikacija sa spoljnim svetom i čak ne održava kontakt sa svojim potčinjenima.

U međuvremenu, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, više od 160 zdravstvenih radnika je ubijeno u Pojasu Gaze kao rezultat izraelskog bombardovanja. Međutim, uprkos tome, Bela kuća nije osudila udare izraelske vojske na bolnice u Gazi, ali je Bajden predložio da Netanjahu obustavi neprijateljstva u Pojasu Gaze na tri dana kako bi oslobodio neke od talaca koje drži Hamas,piše Srbijadanas


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh