Svijet

Hamas hakovao stranicu najvećeg izraelskog kluba: ‘Allah, pobjeda je blizu’

Zvanična web stranica najvećeg izraelskog kluba Maccabija iz Tel Aviva kratko je bila hakovana, a iza svega su navodno stajali pripadnici Hamasa.

Na početnoj stranici Maccabija pojavila se fotografija Abu Ubaide, glasnogovornika oružanog krila Hamasa sa prekrivenim licem i natpisom: “Allah, pobjeda je blizu”.

Stranica je vrlo brzo vraćena u funkciju, a na društvenim mrežama su se pojavile fotografije stranice dok je još uvijek bila hakovana.

Hamasovi cyber ratnici su navodno oborili i stranice druga dva izraelska velikana – Hapoel Beer Sheve i Maccabi Netanye.

Od početka novog sukoba 7. oktobra izraelska vojska bacila oko 30.000 tona eksploziva na Gazu, a tom prilikom živote je izgubilo više od 10 hiljada Palestinaca, prenose Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh