Svijet

PROCURIO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Hamasov brutalni napad dronom na izraelske snage u Pojasu Gaze…

Također su naveli da su to područje bombardirali minobacačkim granatama i raketama.

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Islamskog pokreta otpora (Hamas), objavile su u utorak video snimak koji prikazuje scene sukoba između boraca Al-Qassama i izraelskih okupatorskih snaga stacioniranih zapadno od Ereza. Borbe su vođene mitraljezima i protivtenkovskim oružjem prošle nedjelje.

Video sadrži i snimke napravljene dronom, koje prikazuju da su primijećene izraelske snage stacionirane zapadno od Ereza. Zatim slijede snimci izlaska boraca Al-Qassama iz jednog tunela i njihovog napredovanja prema tim snagama. Borci Al-Qassama zatim otvaraju vatru na izraelske snage, koje počinju odgovarati paljbom.

Na snimku se također vidi da je vatra planula na vojnim vozilima gađanim tokom sukoba.

Brigade Al-Qassam objavile su u nedjelju da su “njeni borci izveli operaciju i upali iza linija na kojima je stacionirana” izraelska okupatorska vojska u blizini prijelaza Beit Hanoun (Erez). Također su naveli da su to područje bombardirali minobacačkim granatama i raketama.

Izrael je nastavio napredovati prema obali, južno od grada Gaze. Udaljeni su manje od 800 metara od presjecanja Gaze na dva dijela. Također su napredovali duž obale prema sjeveru, kao i napredovali unutar Beit Hanouna, objavio je War Mapper.

Snimka Hamasa prikazuje napad oružanim dronom na grupu skupinu izraelskih vojnika u Gazi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh